Muuramenjoki (Muurame) | 16.6.2011 20:00

Kommenttierkkijorma69 - 17.06.2011

Olin varannut yöluvan Muuramenjoelle keskiviikon ja torstain väliselle yölle. Muuramenjoessa oli pidetty nuorten sm-karsinnat viime viikonloppuna, ja oli ollut puheita että koskessa olisi kalaa hyvin vielä kisojen jäljiltä.

Aloitin kalastuksen kello 20.00 mutkasta ennen suvantoa. Larvastin mutkan perusteellisesti, mutta kalat eivät ottaneet. Päätin siirtyä ylempään mutkaan ja huomasin että mutkassa oli jo kalastajia ja päätin etten lähde sinne häiritsemään muiden kalastusta, joten siirryin vielä ylöspäin, mutkaan ennen rauhoitusaluetta. Kun saavuin mutkalle huomasin, että puu oli kaatunut koskeen ja ajattelin että sen alla voisi olla kalaa. Heitin larvat ylävirtaan ja uitin puun ali. Viides uitto puun ali tuotti tulosta kille nappasi kiinni larvaan ja lähti viemään siimaa. Ensiksi yritin pitää kalaa kovasti hiljasemmassa virrassa ettei vaan lähtisi koskea alas, mutta kun ei niin ei. Kala pääsi koskeen ja mie kömmin perästä. Kun koskea oltiin menty jonkun matkaa alaspäin ja tuli pieni kohta, jossa virta ei ollut niin kova päätin että haavitan kalan siinä. Kala suostui haaviin. Noin 45 cm kirre suht pulskassa kunnossa. Kun olin saanut kalan haaviin ja otin perhon pois kalan suusta huomasin että oli siimat menneet poikki. Oli varmaan hiertänyt kiviin koskessa. Kalan perkaus ja uudet perukkeet ja perhot kiinni.

Tämän jälkeen siirryin suvantoon larvastamaan. Olin varma että paloaseman montussa olisi kalaa. Noin puolituntia kerkesin lirkkiä, kunnes kala iski kiinni. Kala vei siimaa ympäri suvantoa hyppäsi ja pääsi irti. No onneksi ei siimat katkenneet. Ajattelin, että kyllä se vielä ottaa ja ajtkoin larvastamista. Taas vierähti noin puolituntia ja kala kiinni. Ei ollut yhtä aktiivinen kuin edellinen. Väsytin kalaa ja olin ottamassa haavia hollille, kunnes kuuluin *naps*. Tais siinä joku kirous päästä kun jo toisen kerra siimat katkesivat. No ei luovuteta. Uudet perukkeet ja perhot ja takaisin suvantoon larvastamaan. Larvastin suvantoa hetken ja siirryin ylmepään mutkaan ja sieltä takaisin suvantoon. Suvannossa kerkesin taas olla jonkun aikaa ja larvastaa kunnes kala tarttui. Tämä oli suht pirteä kille ja vei hyvin siimaa. Sain väsytettyä kalan ja otin haaviin. Nyt oli kiintiö saatu täyteen. Kalastin vielä palolaitoksen ylempää mutkaa, mutta ilman tulosta. Harjukset kävivät pintomassa aina välillä.

Katsoin kelloa ja ajattelin, että voisi lähteä himaan kun huomenna on kuitenkin töitä ja ei viitti mennä töihin nukkumaan. Hyvä reissu oli kaikinpuolin kaloja ja tilanteita oli. Ainoa huonopuoli oli hyttyset joita oli ihan älyttömästi, mutta ei niistäkään loppujen lopuksi niin suurta riesaa ollut.

Kommentit

Kommentti^^Perhostelija^^ - 18.06.2011

Onnittelut mukavasta reissusta ja kaloista=) Mukavan näköinen koski näyttäisi olevan;) Kiinnostaisi itseäkin lähteä pyörähtämään koskella mielenkiinnon vuoksi:) Kalaa näyttää olevan ainakin;)


Kommenttierkkijorma69 - 18.06.2011

Joo kalaa on muuramenjoessa aina ihan mukavasti, joskus se vaa ei huoli perhoja ;)


Kommenttiwoodcutter - 18.06.2011

Näköjään ottaa paremmin ilta/yö aikaan.
Kävin perjantaina kokeilemassa iltapäivävuoroa ja kovin hiljaista oli.
Pari tärppiä kirjoilta,harjukset ottivat pinturiin ihan kivasti.


KommenttiSivaltaja - 18.06.2011

Onnittelut kaloista. Onko muuramessa yleensä paljon väkee jos viikolla menee käymään?


Kommenttiperhomies97 - 19.06.2011

Sivaltaja, tuollahan on kalasta kiintiö että ei tuolla hirveetä ruuhkaa olla

http://www.muuramenjoki.fi/index.php?page=luvanmyynti


Kommenttierkkijorma69 - 19.06.2011

Eikä siellä viikolla muutenkaa kovin paljoo porukkaa käy viikolla, enemmän on viikonloppuisin.


Kommentti-op- - 19.06.2011

Onnittelut kaloista!:)ite kävin tänään muuramella heittämässä muutaman tunnin.sadona 2 killiä ja pari kalatapahtumaa tinseliin.aika hiljasta on kyllä ollut kalamäärään suhteutettuna.


Kommenttierkkijorma69 - 19.06.2011

Kiitos kiitos :) Tuliko mistä kohista kalat?


KommenttiSivaltaja - 20.06.2011

Kiitos. Nyt tiedän :)


Kommentti^^Perhostelija^^ - 25.07.2011

Aika jännästi menee tuolla nuo luvat?:o http://www.muuramenjoki.fi/index.php?page=luvanmyynti

Pitääkö nuo paikkansa?


Kommenttierkkijorma69 - 26.07.2011

Kyllä pitää paikkansa ja itse asiassa aika simppeli systeemi :) 24h , 12h ja 8h tunnin lupia eri aikajaksoissa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti