Hammonjoki (Hollola) | 19.6.2011 11:32

KommenttiLiukkoRa - 20.06.2011

Kalastukselle pyhitettynä päivänä lahdimme kaverini Maxin kanssa kalastamaan Hammonjoen ylväitä kaloja. Lähdimme jo aamulla noin kello kymmenen maissa. Kävimme molemmat hakemassa kausiluvat ravintola Katinhännästä, jonka jälkeen lähdimme jo tutuksi tulleelle ylä-alueelle.

Heti joelle päästyä huomasimme huomasimme, että haaste ei tulisi olemaan helppo. Vesi oli todella sameaa ja se oli todella korkealla. Kaloja ei näkynyt. Katsastimme ensin metsän puoleisen alueen. Ei kalan kalaa. Kaikki pintakäynnit tapahtuivat sillan alla, jotenka sinnehän mekin perhoja yritimme saada.

Perhot olivat varmasti juuri sillä alueella missä kalat olivat, mutta ei kiinnostanut. Vaihdoimme paikkaa järvelle päin. Siinä vaiheessa rupesi taas näkymään pintakäyntejä heittomatkan päässä. Harjukset ottivat perhoon kovin hanakasti. Max vaihtoi perhoksi pienen hyttysjäljitelmän.

Muutaman heiton kuluttua pintaperhoksi tarkoitettu perho kasvatti mainettaan myös uppoperhona, ja sieppasi komean Harrin. Harjus näytti varmalta otettavalta. Mutta ei! Kolme senttiä vajaa! 27senttiä! Siinä vielä jonkin aikaa yritettyämme siirryimme makkaran paiston puolelle. Max vaihtoi vihreän klinkin siiman päähän, itse valitsin harmaan Nalle Puhin.

Jonkun aikaa kyseisellä paikalla heiteltyämme, saaliina Harjus ja pohjassa oleva perho, lähdimme eteenpäin. Menimme järven puoleisen osan melkeinpä viimeiseen mutkaan. Huomasimme heti, että paikalla oli nyt myös paljon Kirjoa ja Taimenta. Näimme myös isoja Harjuksia. Max sai vielä kyseiseltä paikalta Harjuksen, Taimenen ja otettavan Puronieriän.

Hyvillä mielin lähdimme kotia kohti saaliina Nieriä ja paljon uutta kokemusta. Paikalla olleet muut kalastajat eivät olleet myöskän saaneet mitän isompaa. Käytimme koko kalastusajan pieniä pinta/uppoperhoja, väreinä musta, harmaa ja vihreä.

Kommentit

Kommenttiperho99 - 14.07.2011

Kiva reissu varmaan oli! Mitkäs on alamitat tuolla joelle/purolla? :F


KommenttiLiukkoRa - 16.07.2011

Ihan normaalit.
Taimen:40cm
Harjus:30cm.


Kommenttiperho99 - 17.07.2011

Entäs Nieriä ?


KommenttiLiukkoRa - 18.07.2011

Ei ole..


Kommenttisalaa - 26.07.2011

Moi.
Löysin nämä sivut äistisi avustuksella. Hyviä juttuja ja tässäkin hieno kuvaus päivän "olennaisimmista" tapahtumista.
Hyviä kalastuspäiviä ja tarinoita myös loppukesään!

-arttu-


Kommentti-op- - 09.07.2012

Hyvä teksti kyllä, mutta sitä vaan mietin että miksi näitä pitää kuvata saati mitata tai edes ottaa ruoaksi?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti