Vilppulankoski (Vilppula) | 5.7.2011 18:19

KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 06.07.2011

Kauan se kesti tänä vuonna,nimittäin ensimmäisen perhostelureissun aikaansaaminen.No,nyt on kausi avattu ja ihan mukavalla iltareissulla Vilppulaan.
Luvanoston jälkeen suuntasin koskelle,lupa alkoi 18.30 ja aloitin jo tutuiksi käyneiltä paikoilta.Vihreä larva siiman päähän ja maantiesillan alustaa ronkkimaan,ja sieltähän iski heti kirjo kiinni,ja pienehkön taistelun jälkeen sain sen haaviin.Mukava vajaa kilon painoinen ruokakala.
Siitä jatkoin ylöspäin ilman kummempia tapahtumia niskalle asti,josta lähdin muutaman sanan vaihdettuani toisen perhokalastajan kanssa kahlaamaan ylitse keskiriuttaa kohden.Ja silloinhan kävi niinkuin yleensä tutulla koskella käy:kahlasin siihen syvän montun yläpäähän ja virran paine tempaisi minut mukaansa,sitten mentiinkin jo vauhdilla kaulaa myöten virran mukana montun yli.Taisi siinä pari virvelimiestä ja yksi perhomies saada mukavat naurut... :) Tosin itseäni ei naurattanut,kamera kastui litimäräksi kahluutakin taskussa.
No,matka jatkui keskiriutalle ja siitä larvastellen alaspäin,kunnes tutulla ottipaikalla taas tapahtui,taimen ahmaisi larvan suupieleensä ja hetken päästä antautui haaviin.Päästin taimenen takaisin tyytyväisenä pikku taistelun tuoksinasta.Pieni muutaman minuutin tauko ja taas larvaa kohti pohjakiviä.Muutaman heiton jälkeen vapa taipui jälleen ja siiman päässä riuhtoi pienehkö kirjolohi.Nopeasti haaviin ja nuijaa päähän.
Sitten olikin taas hiljaisempaa hetken aikaa,kunnes taas sillan alta toisesta uomasta haksahti taimen kiinni,ylös tuli sekin ja sai vapautensa takaisin.
Loppu-ilta meni ilman tärppejä,ilman viilentyessä alkoi märissä vaatteissakin jo hieman paleltaa,joten päätin lopetella ja lähteä kotiinpäin.

Kommentit

Kommenttikoala - 06.07.2011

nonni! petollisia ne paikkoja ne joissa kalat majailee (montut) ;D muuten vissiin ihan onnistunu reissu, kun kalaakin tuli heti alotuksessa!! Lukasin tämän ja sidoin muutaman larvan tämän tekstin innoittamana, kiitos siitä!


Kommenttikurko - 07.07.2011

Ihan mukuvan kokonen tuo kuvan kirjo. Itse tehny muutaman reissun vilppulaan tänä vuonna ja kaikki saamani kirjolohet olleet todella pieneä(n. 600g ja pienempiä), en tiedä sitten mistä johtuu. Edellinen reissu viime viikollla oli kuitenkin erinomainen, 8 taimenta ja yksi kirjo.


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 08.07.2011

Heh,se monttu oli kyllä tiedossa.Oiskohan kurko syy noihin pienehköihin kirjoihin istukkaiden huono saatavuus? Tää on silkkaa arvailua,mutta ehkä kasvatuslaitoksissa ei oo ollut tarpeeksi "onkikokoista" istukasta,ja on jouduttu ottamaan pienempää.Tiedä häntä...


KommenttiToukka - 26.12.2011

Kuulin paikalliselta kalamieheltä, että luparahoilla on maksettu palkkoja rannan duunareille mikä varmasti on syynä kalojen pieneen kokoon. Mielestäni kaikki rahat pitäisi käyttää kunnostukseen ja istutuksiin mikä varmasti parantaisi kalojen kokoa. Ja semmoista myös kuulin, että virkistystoimikunta ei hoitasi koskea enään ensi vuonna, mutta se jää nähtäväksi.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti