Hammonjoki (Hollola) | 7.7.2011 11:11

KommenttiURSUS - 11.07.2011

Veljen kanssa tehtiin ensimmäinen reissu Hammolle.Erä-Lindroosilta luvat ja kohti ylälupa-aluetta ------>


Paikalle saavuimme n.13.30.Laitoimme kamat kasaan ja kävin katsomassa nopeasti puroa, vesi oli aikas matallalla ja todella kirkasta.Veli laittoi siiman päähän oliivin pupan, itse laitoin valkoisen.Velipoika sai ensimmäisellä heitolla pienen harjuksen joka pääsi tietenkin takaisin.Menin hieman alemmas missä, on iso monttu.Montun pohjalla uiskenteli pari harria ja puronieriöitä.Ei niille perho kelvannut.Siirryin hieman eteen päin, mutkaan jossa näin nätin harrin.Taisi olla viides heitto kun kala nappasi. kala nopeasti haaviin, kuvaus ja taikaisin omaan elementtiinsä.


Siirryin alemmas koko ajan kalastaen.Seuraavasta mutkasta sain päivän ensimmäisen puronieriän, nätti kala.Menin aivan viimeiselle montulle jossa, näin kuolleita kaloja.Siitä nappasin pari harjusta ja puronieriän. Velipoika eksyi samaan paikkaan ja nappasi muutaman harrin ja pari puronieriää.Oliivi pupa oli aivan ylivoimainen päivällä, miltei joka heitolla kala yritti napata perhoa suuhunsa.Minun oli aika vaihtaa perho.


Lähdimme takaisin ylös. Matkalle ylös saimme muutaman harrin.Nuotiopaikan alapuolella olevasta montusta huomasin SUUREN nieriän.Ei sille perho kelvannut vaikka kuinka yritti.Suuntasimme siltarummule.Itse en siitä saanut kuin pari tärppiä.Velipoika sai hienon aivan tumman nieriän.Menin tien toiselle puolelle metsään.Sieltä löysin hienon montun jossa näin pari nieriää.Heitin perhon kalojen ylä puolelle ja uitin sitä kaloja kohti.Juuri kun montun pohjalla ollut kala oli nappaamassa perhoa vieressä olleesta puskasta syöksyi perhon kimmppuun päivän suurin ylös-saatu nieriä (joka sekin oli aika pieni).Lähdin takaisin alas.

Alhaalla kalat pintoivat ja siiman päähän vaihdoin pinturin. Ei kauaa mennyt kun ensimmäinen pinturi kala oli haavissa.Velipoika sai elämänsä ensimmäisen pinturi kalan.Kalat ottivat sähäkästi pinnasta alhaalla.Takaisin ylös samalle montulla jossa näin sen suuren nieriän.Heitin pinturin lähelle vasta rantaa näin kuinka jokin kala lähti nousemaan kivien seasta.Pinnassa mosahti, vasta-isku, nappasi.Väsytin sähäkän kalan haavin.TAIMEN elämäni ensimmäinen taimen, kalalla oli hienot kirkkan oranssit pilkut kyljissä.Nappasin siitä vielä pari harria.


Alas taas.Siellä hyvä ja ainut hyvä mukana ollut pintaperho jäi kiinni puuhun ja siellä se on vieläkin.Sain vielä nieriän ja harjuksen sitten kello olikin jo 19.30.Oli aika lähteä kotiin.


Reissu onnistui hyvin.Saalista tuli loistavasti n.35 kalaa.Pitää kyllä tehdä vielä toinen reissu Hammolle

Kommentit

KommenttiURSUS - 11.07.2011

Sori meni väärin päin toi puronieriä ja Harjus


KommenttiLiukkoRa - 11.07.2011

Minkä mittainen taimen oli? Itse ollaan saatu 35cm harjus isoimpana.


KommenttiLiukkoRa - 11.07.2011

Asutteko muuten lahden seudulla?


KommenttiTimhoe - 11.07.2011

Kivasti kerrottu tarinasta, raporttina siis varsin jees. Aihe on vanha, mutten malta olla sanomatta: kun nuo kalat on kerran c&r, niin eikö varsinkin noita pieniä penikoita voi irrottaa ihan siellä vedessä, ilman et niitä nostellaan kuiville kuvattavaksi? Vapautettavan kalan käsittelystä on kirjoitettu kerta toisensa perään, eikä suotta. Jos joku niitä pieniä alamittoja nyt yleensäkään haluaa kuvata, niin ne pikaset kuvat pystyy räpsimään ilman et nostellaan kalat nurtsille pitkälleen. Tämä ei mitenkään piruiluna, mut jatkoa ajatellen kannattaa hommaa vähän miettiä, et kuin niitä vapautettavia vesien kasvatteja oikein pyörittelee.


KommenttiURSUS - 12.07.2011

asutaan mäntsälässä, taimen oli pieni n. 25 cm pitkä.


KommenttiLiukkoRa - 12.07.2011

Ok. Kuvasta näytti vaan isolta.


KommenttiLiukkoRa - 12.07.2011

Mihin perhoon taimen nappasi?


KommenttiUgge - 12.07.2011

Näkee punaista!!!!
Noin pienille kaloille niin pikainen vapautus kun vain suinkin mahdollista, PRKL!!!


Kommenttitrutta - 12.07.2011

Ei mitään järkeä... Vielä ilmoittaa että +30 celsiusta...

Tuossa viikonlopun aikana tuli nähtyä kun eräs C&R sankari väsytteli minimaalisilla vehkeillä hyvän kokoista taimenta...

No pitkään se otti ja haaviin sen sai, sitten kuvausoperaatiota ynnä muuta fiilistelyä, mittakin oli yli 50 senttiä ja leveä pyrstö luonnontaimenella. Ei se siitä mihinkään lähtenyt, maha pystyssä meni mamma alavirtaan ja illemmalla alempaa se löytyi kärpäsparven kera.

Voisiko sitä jättää helteellä nuo taimenet rauhaan, ja jos nyt välttämättä taimenta pitää kalastaa niin menee vaikka satavarmalle istarikoskelle ja eikä mitään C&R...

Viime kesänä ja tänä kesänä on löytynyt ihan helteeseen kuolleita kaloja rantavesistä, osa varmaankin juuri väsytyksien takia. Näyttää että se elpyy, mutta ei kestä fysiikka...


Kommenttitrutta - 12.07.2011

Lisään vielä että mukava raportti oli lukea, mutta laskekaa kalat ihan suoraan vaan takaisin. Ottaa mielummin vaikka mestoista kuvia, kuin alamittaisista pikku kaloista. :)


KommenttiIke - 12.07.2011

Ite olen ottanut sellaisen nyrkkisäännön, että en kuvaa alamittaisia kaloja lainkaan. Kovin tyhjiä tahtoo omat blogijutut kalojen kuvista olla, mutta toisaalta parempi vaan laskea alamitat asap takaisin veteen. Nyt on vedenlämmöt jo niin tapissa, että yhtään ei pitäisi ylimääräistä rumbaa järjestää vapautettaville kaloille.

Mutta mukavasti on tarina kerrottu tässä ja Hammonjoki olisi mielenkiintoinen testata joskus itsekkin. Ei vaan valitettavasti ole mitään järkevää asiaa Lahden seudulle luvassa


Kommenttiperho99 - 12.07.2011

Varmasti kiva reissu ,mutta on tainnut kuva tekstit mennä sekaisin kun puronieriän kohdalla lukee harjus ja harjuksen kohdalla puronieriä !!


KommenttiMik@z - 12.07.2011

perho99 tuo taitaa olla korjattu ensimmäisessä kommentissa...


Kommenttiperho99 - 13.07.2011

Jaa,empä kauheesti lue noita kommentteja !


Kommenttierkkijorma69 - 13.07.2011

Kannattais varmaan lukee =) hyvä reissu ollut teillä! onnee !


Kommenttiperho99 - 14.07.2011

Nii kannattas,mut ei jkasanu !


Kommenttiperho99 - 14.07.2011

Tarkoitan jaksanu


Kommenttiolli.k - 14.07.2011

kannattais jaksaa ; D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti