Hammonjoki (Hollola) | 18.7.2011 05:14

KommenttiLiukkoRa - 19.07.2011

Päätettiin lähteä Hammolle aamukalaan, sillä sehän sitä ottiaikaa on. Reissu alkoi kun olin Upilassa kalastusleirillä. Hyvä ystäväni Sami kysyi että lähdettäisikö käväisemään Hammolla huomen aamulla? Mikäs siinä. Vastaus tuli kuin kaupan hyllyltä. Kyllä!

Kello herätti 4.45. Kämppis ihmetteli että mitä täällä tapahtuu? Sanoimme vain lähdettään vähän heitteleen rantaan. Siihen se kämppis sitten meni. Samin autolle ja keula kohti Hammon ylä-aluetta ----->

Itse laitoin perhoksi Samilta saaneeni pienen pintaperhon. Uittelin perhoa vedessä, kun siihen kävi jo pieni alamittainen harri. Nopeasti ilman haavituksia kala takaisin ja eteenpäin. Syvässä montussa näkyi muutama harju ja puronieriä. Taisi siellä pieni taimenkin olla. Montusta en vielä saanut mitään, mutta Sami taasen sai pienen harjuksen.

Lähdin vielä eteen päin Samin perässä. Samin näytti että heitä tohon, ni tulee kalaa. Ensin vaihdoin perhoksi pienen koppakuoriaisjäljitelmän. Perhon heitto, pientä nykyttelyä pinnassa, ja iso harjus Hammolle kiinni! Kala tappeli parhaiten saamistani harjuksista. Ilman haavitusta kala pinnalle ja rannalle. Koppakuoriainen hoiti hommansa.

Jatkoimme matkaa järvelle päin. Näimme pienen Banzai-harjuksen. joka hyppi pinnassa pikkuhyönteisten perässä. Koppakuoriaiseen se reagoi siten, että hyppi vain vieressä. Kalastin aina viimeiseen mutkaan asti, vain yhden pintatärpin kokeneena.

Takaisin tullessa heittelin perhoa vastarannan reunalle. Heti perhon tiputtua veteen, siihen mossautti pikku harri. Kala ei tarttunut kunnolla, vaan kävi vain perhossa. Sami oli siihen mennessä saanut 7 harjusta, kaikki pintureilla. Sami sai vielä yhden pienen harjuksen. Itse sain syvästä montusta vielä nieriän. Siihen loppui reissumme. Takaisin Upilaan ja aamupalapöytään hyvällä mielellä!

Kommentit

Kommenttitarza - 19.07.2011

Ihme ojastakin te saitte! Onnee kaloista!


Kommentti^^Perhostelija^^ - 20.07.2011

Hammolla näyttää kalaa olevan mukavasti:) Onnea reissusta:) Minkä kokoisia oli harjukset? Kireitä siimoja jatkossakin :)


KommenttiLiukkoRa - 20.07.2011

Harjukset olivat kaikki muut alle 25cm, paitsi yksi isompi joka oli noin 30cm.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti