Muuramenjoki (Muurame) | 9.9.2011 14:00

Kommentti-op- - 17.10.2011

Pistetäänpä nyt jokikauden viimeinen reissu tänne näkösälle. Elikkäs kesäkauden viimeinen keikka suuntautui jälleen Muuramenjoelle, vaikka onhan tuolla koko kesä jo tullut ravattua melko aktiivisesti. Kamat laitettiin aamulla kasaan ja suunnattiin ennen kahta Muurameen lupia hakemaan.

Heti joelle tultaessa huomasin että vettä on varsin mukavasti. Virittelin toiseen onkeen perus nymfisetit ja toiseen pinturit hartsojen varalle. Aloittelin kalastusta kosken mutkasta ennen palokunnan suvantoa,mutta en nähnyt enkä saanut mutkasta kalaa. Hetken piiskattuani mutkan syvää uomaa päätin laskeutua lirkkimään itse suvantoa. Heti alkuun kun piiskasin nymfit rantaveteen aivan kuvassa näkyvän koivuntyngän viereen, otti kala mutta kämmäsin tartutuksen pahasti. Niinhän siinä sitten kävi että muutaman potkun jälkeen kirre irtosi ja meni menojaan. No, jatkoin kalastusta vielä hyvän aikaa suvantoa onkien larvastelemalla ja pinturia tarjoten. Kirreistä ei ollut havaintoja, harreja sain kuitenkin muutaman.

siitä alkoikin sitten pitkä ja tuskaisa loppupäivä. pyörin ympäri aluetta koluten tuttuja ottipaikkoja mutta oikein missään ei tuntunut olevan elämää. Lopulta kun palasin palokunnan suvantoon sain yhden kalan ottamaan oranssiin liitsiin erään pintakiven kupeesta. Tälli tuli erittäin kovaa,ja kala paineli tartutuksen jälkeen hyvää kyytiä alavirtaan. Lopulta kirre suostui haaviin ja menohalut selittyivät kalan hyvistä muodoista ja hyväkuntoisista evistä.

Loppuillan piteli varsin hiljaista, tartutin kyllä suvannosta jälleen kalan mutta tämäkin tippui hetken väsyttelyn jälkeen... Ihan mukava kalapäivähän se oli,vaikka erittäin vaikeata olikin.Olisihan noita kaloja voinut saada paremmallakin prosentilla ylös.No, ainahan ei voi onnistua.

Kommentit

Kommenttihc_flyfisher - 18.10.2011

Hyvä raportti.

Mukava lukea, kun on vähän muutakin kuin pari hassua riviä. Toinen seikka on se, että oikeinkirjoitettua tekstiä on paljon helpompi lukea.

Niinhän ne kalat välillä tippuu. Joskus pari kolme vuotta sitten tippui itselläni liikaakin. ;)

Kireitä OP!

HC


Kommentti-op- - 19.10.2011

Kiitos kiitos,aattelin nyt laittaa vähän rapsaa kun ei oo pitkään aikaan näkyny täällä näitä!toi oli kyllä vaikee päivä,mutta oikeestaan lukeutuu parhaimpiin reissuihin muuramella!ei saanut kaloja helpolla ei..


Kommenttieemail - 19.10.2011

Tosi kiva lukee vielä näin loppusyksystä/kaudesta hyvin kirjoitettuja raportteja:)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti