Muuramenjoki (Muurame) | 11.6.2012 12:00

Kommentti-op- - 12.06.2012

Eilen oli sitten aika avata koskikalastuskausi 2012 ihan tosissaan! Kisakalastukseni on tältä keväältä kalasteltu, ja koskelle alkoi jo tekemään mieli. Varailin jo siis hyvissä ajoin viime viikolla luvat ja tänään oli sitten aika käydä tositoimiin.

Joelle saavuttuani huomasin että vesi oli melkoisen korkealla, ja muutama hyvä paikka puusillan yläpuolisessa koskessa oli nyt kalastuskelvottomassa kunnossa. Aloittelin siis kalastusta puusillan yläpuolisesta rauhallisemmasta virrasta, kuitenkaan mitään saamatta. Siirryin melko nopeasti palokunnan suvantoon, ja melkein heti perhot veteen piiskattuani otti kala kiinni. Tarkemmin sanottuna kalastin kovempaa koskea vähän suvannon yläpuolella, ja kala otti melko matalasta vedestä. Lohi paineli hetken perästä kuitenkin itse loppuliukuun ja rauhallisempaan veteen, jossa sen sitten haavitsin hetken päästä. Kala väänti melkoisen hanakasti, ja hyvät kyydit selittyivät sutjakasta muodosta ja oikein hyvästä pyrstöstä.

Suolistin kalan, ja jatkoin kalastusta lähestulkoon samasta kohdasta mistä edellinen oli ottanut. Pian toinenkin kirre haksahti nymfiin, ja paineli vielä edellistä kalaa kovempaa kyytiä alavirtaan mutta irtosi kuitenkin hetken väsyttelyn jälkeen. Tämän jälkeen kolusin vielä hyvän aikaa tuttuja pelipaikkoja, mutta en onnistunut enää saamaan yhtään kalaa haaviin asti. Päivän saldo oli lopulta yksi ruokakala,sekä kolme karkuutusta... Kieltämättä noita kaloja olisi pitänyt saada hiukkasen paremmalla prosentilla ylös, mutta ei se aina vaan onnistu. kaksi viimeisintä kalaa tippuivatkin mielestäni sen takia kun olin epäonnistunut tartutusvaiheessa.

Muuramenjoki tarjosi kuitenkin kaikenkaikkiaan ihan mukavan kalastuspäivän, vaikka mitään mättöä kalastus ei tosiaan ollut. Kalatapahtumat tulivat kaikki nymfeihin. Särkiä ja pikkutaimenia tuli muuten melko reippaasti! välillä särkiä pyristeli siimassa ihan haitaksi asti...

Kommentit

KommenttiApa - 12.06.2012

Mukavaa luettavaa! :) Itse kävin Muuramenjoella perhostelemassa joskus kaksi kuukautta sitten.
Toiset sai sieltä kaloja, ja minä taas en yhtään. Tarvitsen vieläkin harjoitusta :)
Silloin oli myös veden korkeus tosi korkealla, pitää varmaan koittaa uudestaan veden laskettua.
Plussaa annan siitä, että tuo oli tosi mukavaa luettavaa. Tarttuiko ne kaikki loputkin kalat nymfillä?? Ps. Mikä on Muuramenjoelle otti väri ja perho tälle lähi ajoille, kun en ole vielä saanut yhtään kalaa Muuramenjoesta?? Mukava tarina! :)


Kommentti-op- - 12.06.2012

Muuramenjoella, kuten monella muullakin kirjolohen onginta paikalla ei ainakaan mun mielestä ole mitään kovin ihmeellisiä "ottiväriä/perhoa" joka toimisi tilanteessa kuin tilanteessa. On vaan perhoja jotka toimivat tiettyinä aikoina. Tottakai jotkut perhot toimivat useammin kuin toiset, ensimmäiseksi nyt voisi vaikka mainita mustan liitsin. No itse olen ainakin saanut muuramenjoelta kalaa valkoisella, mustalla ja eri oranssin sävyisillä liitseillä. Toki varmasti muunkinvärisiin nakertaa, mutta muista väreistä ei ole paljoa kokemusta tuolla kun en oikein liitsejä jaksa paljoa koskilla uitella. Pikkuperhojen puolelta sitten toimivia ovat esimerkiksi hares earit, PT nymfit, sekä ihan peruslarvat eri väreissä. Melko monenlaiseen nuo tuntuvat tosiaan nappaavan, useiten on enemmänkin kiinni siitä että miten luotat perhoihisi ja keskityt kalastukseen! :)


Kommentti-op- - 12.06.2012

Ainiin, kaikki kalatapahtumat tulivat tuolloin nymfeihin/ larvoihin:)


KommenttiApa - 13.06.2012

Ok, kiitti tiedosta :) Pitääpä mennä kokeilemaan! :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti