Vilppulankoski (Vilppula) | 10.4.2013 11:00

KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 10.04.2013

Talvilomaviikko puolessa välissä ja nyt jo aukeni aikaa perhokalastukselle.

Ajelin aamupäivästä Vilppulaaan,totuttuun tapaan Seon kahvioon ostamaan kalastusluvan ja pullakahvit.No,pullakahvit kyllä onnistui mutta luvan myynti ei.Paikallinen ravintola Isabella oli kuulemma vuokrannut kosken ja myi myös näin ollen lupia koskelle.Hörppäsin pullakahveet rauhassa ja sen jälkeen ajelin ravintolaan josta sainkin sitten luvan.
Koskelle saapuessani totesin ilokseni ettei siellä näkynyt kalamiehiä,saisin siis kalastella aamupäivän rauhassa olleita kaloja.Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämmitti mukavasti,oli oikein keväinen ilma.

Pueskelin kahluuvarusteet päälle ja könysin kosken niskalle ja totesin veden olevan melko matalalla,joten vaihdoin Rion tippisiimaan 3-uppoavan kärjen tilalle interikärjen,ja perhoksi hetken mietinnän jälkeen mustan liitsin.
Kahlasin ylös niskalle ja aloin pudotella alaspäin samalla liitsiäni lillutellen eikä mennyt kauaakaan kuin tunsin nykäisyn siimassa.Vapa pystyyn ja kala kiinni.Iloiten tapahtumasta aloin väsytellä kalaa joka tuntui kohtuullisen kokoiselta ja vahvalta jässikältä.Sainkin se kohta uiteltua jalkoihini ja potra taimenhan se siellä.Mittasin silmämääräisesti kalan vedessä nypätessäni koukun suupielestä irti,noin 47-48cm arviolta.Kala lipui hitaasti takaisin syvyyksiin,kiitos taistelusta mietin itsekseni hymyssä suin...

Jatkoin heittämistä ja muutamaa metriä alempana tälläsi toinen taimen kiinni.Tusin heti että nyt ei taida kovin iso olla,ja nopeasti vedin kalan luokseni ja päästin sen kasvamaan,noin 35cm nätti taimenen alku.
jatkoin vielä heittämistä,mitään ei kuitenkaan siimani päässä tapahtunut joten päätin pitää tauon.Hain autosta makkarapaketin ja termospullon sekä muutaman laudanpätkän ja suuntasin kosken niskalle laavulle makkaranpaistoon.
Mukava siinä oli istuksia nuotiolla,haistella savun tuoksua ja hörppiä teetä makkaraa kärvistellen.

Näläntorjunta oli suoritettu,joten jatkoin onkimista ilman mitään tuloksia,heitin niskan vielä kolmella eri perholla ja kävin ronkkimassa myös alasuvannon monttuja.No,eiköhän tämä ollut tässä tällä kertaa,mietin ajatuksissani.

Kommentit

Kommenttijanski79 - 11.04.2013

Oliko minkä hintanen lupa? Onnee kaloista :)


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 11.04.2013 (Muokattu 11.4, 14:53)

15e/vrk


KommenttiToukka - 12.04.2013

Hienon reissun olet tehnyt, kun noin komeet tanet ylös nostanu. Vai on isabella vuokrannut joen. Mahtaakohan vaikuttaa kirjolohien kokoon yhtään, kun ollut jo kauvan pienen kokosta ettei savukalaksi kehtaa ottaa. Joskus kuullut syyksi, että lupa tuloilla olisi maksettu rannan työntekijöiden palkkoja. Sen takia olisi sitten istutus kalat niin pieniä.


Kommenttijuhagy - 25.05.2013

Onnittelut hyvästä reissusta !
Kelikin on suosinut.


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 26.05.2013

Tulipa käytyä tänään Vilppulassa,ja ei taida tuo istukas-kirjolohien koko olla yhtään sen paremman kokoista.Kolme kirree sain ylös ja yhden karkuutin,kaikki n.puolen kilon painoisia.Vettä oli reippaanlaisesti,upposiimalla täytyi onkia jotta pääsi uittamaan pohjia myöten.Toivottavasti tuo istukkaiden koko kasvaa,muuten täytyy vaihtaa maisemia...


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 26.05.2013

Ja kaikki nuo kirjot laskin takaisin,en noin pieniä viitsinyt ottaa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti