Vilppulankoski (Vilppula) | 27.5.2013 10:00

Kommenttibaldie - 28.05.2013

Tänään jatkoin "tutustu uusiin koskiin-kiertuetta" Vilppulankoskilla. Arkivapaa töistä, niin pitäähän se käyttää hyödyksi, koska ei ollut mitään suurempaa päivälle ohjelmoitu.

Tämä idea minulle uusien kohteiden tutustumiseen lähtee siitä, että oma talo valmistuu uudelle suunnalle ja lähipaikat olisi hyvä tietää.
Siis raksan kautta Vilppulaan ja luvat ravintola Isabellasta.

Koskella yksi virppamies ja saapastelin niskalle tutkailemaan mestoja. Hyvältähän tuo paikkana näytti, mutta niskan keskiosan saavutettavuus kahluukiellon ja vedenkorkeuden vuoksi oli mahdotonta. Hiljalleen alaspäin perhoa vaihdellen, ei tärppejä. Virppamies oli häipynyt passista siltojen alta, jossa kuulema useita tärppejä oranssiin vaappuun. Itsellä ei vaan onnistunut ja rupesi sarvi kasvaan otsassa. Taas tämä uuden paikan kirous, kun tuo koskenlukukaan ei täysin hallussa ole. Loppuliussa jotain pientä tökkimistä perhoon, mutta nälkä voitti.

Eväät naamariin ja uusin voimin niskalta, nyt toiselta puolelta. Vettä riittävästi, joten ei löytynuyt uskallusta kahluuseen, että olisi virran keskustan tavoittanut.
Siirryin jälleen siltojen alle ja jopa otti pieni kirbeli kiinni pinkkikuulaseen. En viittinyt moisen vuoksi haavia sotkea ja sintti karkasin juuri, kun nostin sitä kuiville.
Kylänmies palasi takaisin oranssin vaappunsa kanssa ja kehuskeli, kuinka joku jööti oli ollut kiinni maantiesillan alla aamulla. Uittelin pitkälle valkopäistä peurankarva muddleria, johon tärppäsikin, muttei jööti. Edellisen kirren kaksoisveli tuli nyt jopa kuiville saakka, nopea kuva ja takas koskeen.

Olikin aika häippästä hakea lapset koulusta.
Paikkana ihan kiva, kunhan vesi laskee ja kesäyöt hämärtyy.

Kommentit

KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 31.05.2013

Vilppulankoski on kiva paikka käydä silloin kun porukkaa ei ole liikaa.Melko saalisvarma koski,tosin nyt ovat taas istuttaneet pientä kirjoa.Mikähän on syy tähän? No,Näsijärvestä nousee koskeen välillä mukavan kokoisia taimenia.
Kävimme myös Vilppulassa 25.päivä lauantaina,saaliiksi noita pienehköjä kirjolohia.Vesi kun tuosta laskee puolisen metriä niin pääsee kahlaamaan keskiriutalle ja aukeaa uusia otti-paikkoja.


KommenttiHarri.P - 02.06.2013

Nätti kala! Mites on vilppulankoskella kalaa, ens yötä vasten lähden valumaan kohti Vilppulaa, eli kannattaako ottaa perhovapaa matkaan? :)


Kommenttibaldie - 02.06.2013

noita tumppejahan sinne on kai istutettu, emmä muuta nähny. Eipä oo muuten kokemusta paikasta, mutta isompaankin kai on mahdollisuus..


Kommenttitkantonen - 04.06.2013

itse kävin 1.6. Sain 48cm taimenen, istari se oli. kala iski loppuliususta leechiin.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti