Viinikanjoki (Parkano) | 7.6.2013 12:00

Kommenttiperhostelija00 - 07.06.2013

Vanhemmat olivat tänään töissä Parkanossa, ja minulle tarjoutui samalla tilaisuus päästä heidän kyydillä Parkanon keskustassa olevalle Viinikanjoelle. Paikka oli itselleni täysin uusi tuttavuus, joten aloitin kalastuksen kosken niskalta. Siellähän ne taimenet napsivat koskikorentoja vedenpinnasta. Sidon pintaperhon siiman päähän, heitin ja heti oli kiinni. Nimittäin puu...

Pian taimenet lopettivat syömisen ja katosivat omille teilleen. Itse siirryin kosken loppuliukuihin, josta sain muutaman ahvenen. Palasin vielä takaisin niskalle, mutta nyt uittelin valkoista zonker-streameriä. Edelleenkään kalat eivät kelpuuttaneet perhoani. Siirryin kalastamaan erään kiven takana olevaa monttua. Hetken heiteltyäni näin, kun taimen seuraili perhoa laiskasti. Yritin saada sen nappaamaan erilaisilla uittotavoilla, mutta sitä ei tuntunut kiinnostavan. Kokeilin myös heittää perhon kiven yläpuolelle ja vetää sen nopeasti taimenen ohi. Nyt kelpasi! Eihän minulla ollut tietenkään haavia mukana, joten kalan väsytys kesti melko pitkään. Lopulta sain taimenen pois vedestä. pituutta sillä oli 44 cm ja painoa 1,4 kg.

Kommentit

Kommenttibaldie - 08.06.2013

Tukevassa kunnossa tane. Olitko Kairokosken eli ylimmän kosken niskalla vai kylän pinnassa?


Kommenttiperhostelija00 - 08.06.2013

Tuolla Kaironkoskellahan minä olin. Alkoi muuten mietityttää mahtaako tuo kala olla istari vai ei...


Kommenttibaldie - 08.06.2013

Emmä tohon luonnontaimen asiaan osaa sanoa, mutta eiköhän täällä kohta joku viisas anna sulle vastauksen. Tuoltahan tulee usein tollasia nättejä taneja pienemmässä koossa ja niin kuullut, että mitään poikasistutusta ole tehty. Liitteessä myös nätti taimen 1.7kg, jonka sain pari vuotta sitten kylästä vähän alaspäin.


KommenttiJylppy - 08.06.2013

Poikkesin Viinikanjoella Toukokuun puolenvälin paikkeilla ensimmäistä kertaa. Tuolla Kairoskosken niskallahan on ihan älytön kuusikko ihan rantaan asti? Vai onko yläpuolella jossain väljempää?
Haapas/pos kosken alta sain 2 AMtaimenta tuolloin.

Ehdottomasti täytyy nyt uudestaan lähteä käymään. Mikä oli vesitilanne?


Kommenttiperhostelija00 - 09.06.2013

Onhan tuo kaironkoski melko pusikkoinen. Täytyy vaan heitellä varovasti. Vesitilanteesta minun on paha sanoa mitään kun ensimmäisen kerran vasta olin, mutta luulisin että se oli melko normaali.


KommenttiTaimenpummi - 09.06.2013

Ei tuosta kalasta löydy mitään istukaskalan tuntomerkkejä. Luonnonkala sanoisin. Olen kyllä semisti pettynyt, kun yleensä tämä nuorempi polvi on valistuneempaa ja osaa vapautella nämä asianmukaisesti...


Kommentti<<Jani>> - 10.06.2013 (Muokattu 10.6, 00:45)

Varmaan mukava reissu. Itsekkin poikkesin viinikalla lauantaina, ja siellä viinikankosken alussa kiven takaa joku tumma taimen 40-50cm yritti napata kuulasilmä salakkaan, mutta ei jäänyt kiinni... Pari ahventa sain ja säynen. Muuten oli aika hiljaista, ja aikakin tuppasi loppumaan kesken. Ehdottomasti teen uuden reissun, kun vaan kerkeän :).


Kommenttiperhostelija00 - 10.06.2013

Ei tuota oikein voinut vapauttaa kun perho oli jossain kiduksissa kiinni.


Kommentti0971 - 10.06.2013 (Muokattu 10.6, 22:56)

Joo, kateellisten panettelua ;)

Kelpaishan noita vapautella yli 60 senttisenäkin, niitäkin on näköjään joissakin CR-paikoissa esiintynyt. Ja muutamassa virvelikohteessakin....
Ehtivät sitä sukua jatkamaan tehokkaammin jos natsaa..


KommenttiTaimenpummi - 11.06.2013

http://www.perhokalastajat.net/index.php?page=ohjeita-kalan-vapautukseen
Noilla ohjeilla onnistuu se vapauttaminen sitten ensi kerralla;)


KommenttiJylppy - 13.06.2013

Kalastusksenvalvoja kehui eilen, ettei taimenta ole kolmeen vuoteen Viinikanjokeen istutettu.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti