Kokemäenjoki (Nakkila) | 13.7.2013 14:20

Kommenttiperhostelija00 - 13.07.2013

Kävin kokeilemassa päivällä tulisiko tuolta kodin viereisestä Kokemäenjoesta mitään kalaa. Soutelin veneellä tutulle kalapaikalle värjäämön viereen ja sidoin oranssi-pinkin liitsin siiman päähän. Virtaa tässäkään paikassa ei paljoakaan ollut, johtuen viereisestä voimalaitoksesta.

Aikani heiteltyä joku hieman nykäisi perhoa, mutta ei jäänyt kunnolla kiinni. Kun enempää tapahtumia ei tullut lähdin etsimään paremmin virtaavaa paikkaa. Lopulta se löytyi neljän kiven kohdalta. kiinnitin veneen niihin ja aloin heitellä. Veneestä käsin en kuitenkaan pystynyt heittämään haluamaani kohtaa joten piti mennä kahlailemaan kiville.

Uittelin perhoa kapeassa ja matalassa uomassa, ja pian joku nappasikin kiinni. Kala veti mukavasti ja arvelin sen painavan noin 1,5kg. Kala paljastui taimeneksi kun se kävi hyppäämässä ilmassa. Sain vedettyä sen lähelle, mutta huomasin että taas kerran minulta puuttui haavi. Yritin vetää kalan kivelle, mutta se ampaisikin poispäin. Samalla siima jäi veden alla olevaan kiveen kiinni. Se ei irronnut kivestä nykimällä. Joten oli pakko kahlata irrottamaan se. Pohja oli yllättävän liukas ja uintireissuhan siitä tuli. Kun lopulta sain siiman irti kivestä oli kalakin jo karannut.

Aloin heitellä niskalle päin, koska en uskonut että virrassa olisi enää kalaa uimiseni jälkeen. Sieltä oi kuitenkaan tullut mitään ja päätinkin kalastaa erään kaislikon reunaa. Heti ensimmäisellä heitolla kaksi särkikalaa seuraili perhoani. Arvelin niiden olevan toutaimia, koska niitä tuolta on tullut. Heitteln samaan kohtaan uudestaan ja uudestaan, mutta kaloja ei kiinnosta. Alan syömään eväitä samaan aikaan heitellen. Näen taas kuinka sama kala seurailee perhoa ja kuin vahingossa nappaa sen. En ehtinyt tehdä vastaiskua heti, mutta se ei haitannut. Kala oli melko väsyneen oloinen ja olikin jo pian rannalla. Se ei ollutakaan toutain niinkuin luulin vaan säynävä. Nopea kuvan otto ja kala pääsi takaisin kasvamaan.

Kahlailen toiselle kivelle, mutta pohja on liukas ja pääsin taas uimaan. Kivelle päästyäni alan heitellä keskelle tasaista virtaa. kukaan ei nappaa, mutta virran reunasta saan taas säynävän. Tämäkin pääsee pienen elvytyksen jälkeen takaisin veteen. Heitän taas keskelle virtaa ja heti Säynävä käy hakemassa liitsin pinnasta. Pienen väsytyksen jälkeen se yrittää samaa temppua kuin taimen, mutta enään ei onnistu. Muutamat kuvat ja hetken mahalla kelluttelun jälkeen kala ui pois.

Heittelen vielä hetken, mutta kun kalaa ei tule siirrryn seuraavalle kivelle. Paikassa on isoja pyörteitä. Heitteln hetken kalaa saamatta. Alan taas syödä ja annan perhon uida pohjassa löysällä siimalla. Kun olen syönyt nostan vapaa heittääkseni, mutta perho ei nousekaan vedestä. Luulin sen jääneen kiveen kiinni, mutta joku alkoikin vetää siiman päässä. Vedän kalan nopeasti pintaan ja se paljastuu lahnaksi. Se on kuitenkin huonosti kiinni ja pääsee irti. Jatkan heittelyä, mutta pian lähden etsimään veneellä uutta paikkaa. Se löytyy riippusillan alla olevasta matalasta virrasta, johan ankkuroin veneen. En kuitenkaan ehdi heittää kertaakaan, kun ottiperhoni on jo kiinni riippusillan vaijerissa. Ei lähtenyt irti, joten katkaisin siiman vetämällä.

Kommentit

KommenttiKalanKaveri - 24.08.2013

Komeita säynäviä! Savupönttöön vaan.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti