Kaarneenkoski (Kuhmo) | 15.3.2014 10:00

Kommenttimarkotihula - 16.03.2014

Hyvin on Kuhmossa ollut Vuonteen- ja Kaarneenkoskilla kalaa, neljänä viikonloppuna tullut käytyä lauantaisin ko. koskilla kalastamassa, noin pari tuntia kerrallaan, rannassa käytettyjä taimenia on ollut 37, kokoluokan ollessa noin 40 - 57 cm.

Ensimmäiset sumukorennot tuli jo kaksi viikkoa sitten hangille mönkimään ja siitä lähtien kalat on pintoneet niiden perässä. Tervetuloa Kuhmon koskille.

Kommentit

Kommentti0971 - 17.03.2014

Vautsi ,kauniita kaloja!

On sielläpäin jotain muutakin kuin Talvivaara näköjään;).
Tokko tuolla kesällä on miten tungosta vispaajille jos sattuu liikkumaan noilla tienoilla vai joko kaikki kiskottu kuiville?
Hmm...olikos tuo kaarneenkoski cr-paikka vai otetaanko yli 60cm rasvaevällisetkin pois kutemasta jos niin juntti sattuu olemaan,että pamputtaa alkuperäisetkin?


Kommenttimarkotihula - 17.03.2014

Kaarneenkoski ja vuonteenkoski ei ole cr paikka mutta onneksi suurin osa kalastajista laittaa kalat takaisin, että kyllä kalaa löytyy koko kesän. Kesällä kyllä kalastajia on joka päivä, mutta onneksi nivalla on 5 paikkaa mistä valita, ylinnä nivanvirta josta puoli km alaspäin hyvä pieni virtapaikka, seuraavana pari km alaspäin vuonteenkoski, alimmainen koski on kaarneenkoski jossa aina aika tiukka miehitys aina, kaarneenkoskesta ylöspäin noin 0,5km on myös kapea virtapaikka jossa juuri koskaan ei kalamiehet osaa käydä.


Kommenttiapprox - 21.03.2014

Onko Kainuun ELY-keskus myöntänyt poikkeusluvan olla noudattamatta järvitaimenen lakisääteistä alamittaa tuolla Kaarneenkoskella ja muilla Nivan koskilla ?

Vuoden 2014 alusta järvitaimenen alamitta on 60 cm.

http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/kalastus_riista_porot/vapaa_ajankalastus /kalastuskieltoalueet/alamitat_rauhoitusajat.html

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti