Merikarvianjoki (Merikarvia) | 5.4.2014 14:50

Kommenttijore L - 05.04.2014

Viime ajat on vesi laskenut joessa koko ajan ja yöllä pakkasta, joten kalastus on haastavaa. Istutukset helpottavat joten saalis ei ole mahdoton...toisille tulee hyvinkin kalaa.

Nousukaloista ei ole tietoa mutta "talvikoita" on tullut useita mitan täyttävi ä(yli60cm), suurin lähentelee 80senttiä. Ja joitan sattumiakin on saatu, esim. säynävä jne.

Perhoista sen verran että kirkkaat puree paremmin näillä keleillä. Omalta osaltani viikko on ollut kohtuullinen: alkuviikosta ei tärppiäkään, mutta hieman maustettua sadevettä nauttineena kokosin eräänä yönä pöydällä pyörineistä jämäpaloista sellasen liitsi-sekasotku -perhon, johon sitten seuraavana päivänä sattui 3 kalaa kiinni, joista kaksi rannalle asti.

Lähteissäni passasin "tussun" tutulle rouvalle, joka sai kuulemma samalla kans 3 kalaa... 6tärppiä per päivä samaan "mielijohdeperhoon" ei ole hassumpi saldo, varsinkaan kun ei osaa sitoa. Noh,nautitaan keleistä ennen kuin joki kuivuu...terv jore

Kommentit

Kommenttijorppis41 - 07.04.2014

Komia kala paljon paino


Kommenttijore L - 08.04.2014

Ei ole punnitusvälineitä...kala oli paksu niskasta jne.Varmaan tossa 2.5kg...ehkä +-...


Kommenttivellamo - 09.04.2014

Moro !
Pitäis pääsiäisenä Merikarvianjoelle tulla mutta mitä sitä siiman päähän laittaisi että vois kirjoa savustella ? Mitkä perhot sulla toiminu ? Tai mitkä vaaput on nyt toiminut ?

Vesi näyttää olevan suht matalalla, onko vaikuttanu kalansaantiin ?


Kommenttijore L - 09.04.2014

Vellamo....vesi laskee se on totta mutta on vielä normirajoissa..kahlata ei tarvi ja siiman päähän normi kirjo-settiä jos väkisin kalaa tahtoo;pientä liitsiä jne ..nymphit toimii ja klassikko uppoperhot(red tag,zulu..)erittäin hyvin.värit on musta tummalla säällä ja auringossa valkonen,pinkki,oranssi.Koot voi olla isompia kuin kesällä...jossain 10-6 koossa.Niillä ovat saaneet isoja saaliita...itse en tiedä kun heitän vaan isompaa perhoa...kalaa tulee pienillä rusinoilla.Toivottavasti auttoi..


Kommenttivellamo - 10.04.2014

Tässä ois huono kuva tarjolla millä tulee koitettua. Ja sitten tietysti liitsiä uitan myös.
Kiitos jorelle vastauksesta. Hyvä kun vähän päivittelet Merikarvianjoen tapahtumia täällä.


Kommenttijore L - 10.04.2014

Ihan asiallisia perhoja...pitäis toimia.Sieltä on nyt noussu muutamia taimenia,perhollakin...viimeinen ilmoittaja ilmoittaa ottikoneeksi liitsi-perhon joten liitsiä kans rasiaan.Kalastavat todella hyvin.Tilannetta ja saaliista saa osvittaa merikarvianjoki.fi sivulla,kannattaa katsoa vaikka läheskään kaikkia saaliita ei ilmoiteta.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti