Merikarvianjoki (Merikarvia) | 9.6.2014 06:00

Kommenttijore L - 10.06.2014

Tilanne tällähetkellä:vesi on melko alhaalla ja lämmintä mikä hieman vaikeuttaa kalastusta. Perhojen koot pienenee ja väritkin "maallistuvat", kovin voimakkaita kontrasteja ei enää tarvita. Joen ja alueen kirous on jatkuva auringonpaiste joten pilviset ja sateiset hetket kannattaa käyttää hyväksi. Kalaa tulee kyllä kokopvän, itselleni tuppaa noi aamuhetket sopivan parhaiten. Viikonloppuna erehty muutama noihin mun sneldis-virityksiin(kuva 1).

Maanantaina olikin sitten haastavampaa: erittäin sumuista ja kosteaa. Kaikenlaisia apinanliikkeitä kokeiltuani luovutin parin tunnin jälkeen ja siirsin isot perhot repun pohjalle. Perukkeen päähän tumma liitsi ja sivutapsiin luottopeli monty l. montana-versio.Rupes tapahtumaan... tunnissa 4 kalaa joista ensimmäiset takas. Kaks viimestä tuli sit otettua kun mieleen tuli naapurit jotka kyselee kalaa(kuva 2). Tulos oli monty 3 kalaa ja "liitsi" 1. Tällä kertaa näin. Kuvassa 3 montyja koossa 9. Saisivat olla vieläkin pienempiä mutta kun ei ole. Varman saaliin toivossa mitä pienempi sen parempi. Ja varoituksen sana: kosken keskiosan kivikoissa taiteilevat tarkkana, siellä on käärmeitä!

Kommentit

KommenttiArwidson - 10.06.2014

Hienoja on perhot, ei ihme, että maistu kirreillekki :D Onnittelut hienosta saaliista! :)


Kommenttijore L - 11.06.2014

Kiitokset Arwidson,onnea olis tänäaamuna tarvittu!Kun ei montyt kelvannu kun salakoille vaihdoin tilalle hieman räyhäkkäämmän zonkkerin kun oli tota aurinkoa heti aamusta.Ensimmäinen kala oli jo näpeissä kun virkos yht'äkkiä perhoa irrottaessa ja plumps...takas veteen.Seuraava oli jo rannalla kun sama juttu:rupes venkuloimaan kivellä ja perho irti.Taas plumps!muutamat hermoröökit vedettyäni taas kala kiinni..tälläkertaa kaivoin nenää tms ja siima hieman löysällä ja kala hyppäs ja irti.Rupes ottaa pattiin!No hätäsavut taas ja uusyritys.Tällä kertaa kala(kaikista pienin,tietysti)pääs rannalle asti ja reppuun.Sai sentään jotain muutakin leivänpäälle kuin ylähuulen...PS.sinänsä harvinaista että jokainen kala oli ns.mulauttelija ja ottivat kiinni heti kun osasi uittaa perhon kohdalle...ja sama tussu kelpas jokaiselle.Että sellasta...


KommenttiArwidson - 11.06.2014

Haha! Kuulostaa jokseenkin tutulta :D


Kommenttired killer - 14.06.2014

Hyvän näköisiä kalannarraajia... jos omaankin rasiaan sitasis muutaman yksilön. :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti