Näätämöjoki (Inari) | 1.8.2014 18:30

KommenttiIrwin - 06.08.2014

Kalastusreissulle startattiin kaverin kanssa nummelasta to/pe välisenä yönä klo.03.00 koska ensimmäinen etappi oli lieksa josta siirtyminen isompaan autoon. Olimme ajoittaneet ajot niin että olisimme ivalo campingissä ennen 02.00 pe/la yöllä jolloin voisimme noutaa avaimet Kuosnijoen mökkiin. Olimme huomattavan ajoissa ja avaimet noudettuamme suuntasinne Neidenille katsomaan maisemia,kaloja ja fiilistelemään reissun alkua

Ensimmäisenä päivänä sää oli kuin morsian eli kaunis ja aurinko porotti kuumana. Epäilimme että koskesta ei nousisi kalaa kun niin hyvä sää mutta matkalla tapasimme kämpän edelliset asukkaat jotka kehuivat viikon olleen hyvä sään ja kalojen suhteen. Olivat kuulemma karkuuttaneet Kuosnijoen nivan niskalla kympin lohen juuri aamuyöstä. No kamat mökille ja heti nivalle heittelemään ja serkku sai pomperolla 2kg titin koukutettua ja silloin valtasi fiilis että tästä tulee vielä hyvä reissu. Samana päivän meni myös saamamiehen Scierran kärkiosa poikki heitossa mutta varavavan turvin homma pystyi jatkumaan. Ensimmäisenä päivänä ei tullut enempää lohia tai kontaktejakaan.

Seuraavat 4päivää olikin sitten pilvistä,paikoittain satoi ja tuuli kovin joka teki kalastamisesta hieman vaikeampaa. Kalan tulo loppui kuin seinään meidän porukalle ja ainoastaan harjus kävi perhoon kiinni. Monena päivänä keskityinkin harjuksen kalastamiseen.

Yhtenä päivänä tein omatoimisen patikoinnin harrijoelle ja harrijärvelle koska tyhjänpyytäminen alkoi turhastuttamaan. Harrijoesta sain todella iloisen yllätyksen koska kohta mistä joki jakautuu niin siitä ylävirtaan 100m on ensimmäinen syvempi pooli sain koukutettua todella hienon taimenen ja karkuutin vielä isomman joka veti heti tärpin jälkeen siimaa ulos ja painui pohjalle juromaan ilman että en saanut edes näköyhteyttä kalaan (syvyyttä poolissa about 4metriä ja kalasta näin vaan tumman selän ja vaaleaa kylkeä). Muutaman minuutin jälkeen päätin että alan antaa painetta enemmän kalalle mutta se osoittautui vääräksi koska muutaman potkun jälkeen kala vei mukanaan perhon siimoineen...ketutus!!!!

Viimeinen päivä koitti ja heti perjantai aamusta päätin lähteä Kuosnijoen nivaa heittelee lohen toivossa eikä mennyt kauan kuin sain elämäni ensimmäisen lohikontaktin. Hieman isompi lohi otti punaisella iskupisteellä olevaan uppoperhoon ja ehdin vain huutaa kaverille että nyt on lohi kiinni ja samassa Lohi teki pyörähdykset veden pinnalla ja sinne meni. Solmu petti ja luottoperho sen mukana. Olin jo valmis luovuttamaan siinä vaiheessa,manasin kuinka paskasti olin sitonut perhon kiinni,kuinka en osannut reagoida oikein ym ym. Kalastin hetken ja päätin mennä mökkiin pakkaa tavarat ja valmistautuu pois lähtöä varten. Noin 17.00 aikaan mökille tuli muutana herrasmies hakemaan olut lavaa jonka olimme mökille tuoneet heitä varten koska olivat patikointi reissulla. POikien mennessä saunomaan päätin vetää crocsit jalkaa ja painella koskelle tekee muutaman heiton ennen pois lähtöä. Tuuli rannassa oli sietämättömän kova eli en saanut Greenbuttia lentää jokeen ilman että palasi rannalle...Lohi alkoi aktivoitumaan joessa koska aurinko porotti taivaalta ja ainut tapa saada perho veteen järkevästi oli rullausheitot ylävirtaan ja nopea siiman kelaaminen sisään. Kaveri tuli rannalle ja totesin että heitän vielä yhden heiton ja sillä se sei tärähti kiinni, LOHI!!! elämäni ensimmäinen lohi oli kiinni ja tukevasti. Otin todella rauhallisesti koska olin #4 luokan visionilla heittelemässä ja muistin että heittosiiman jälkeen oli paha solmu eikä pohjasiimaa tulisi senttiäkään ulos. Siinä kalaa väsytellessä ja rukoillessa että ei ota spurttia alavirtaan sain kuin sainkin 5min väsyttelyn jälkeen rantautettua elämäni ensimmäisen lohen. JESSSSS huuto kuului mökille asti ja varmaan saunakoskellekkin :)

Reissusta jäi todella hyvä fiilis ja uusiksi on Näätämölle mentävä ensi vuonna...

Kommentit

Kommenttijore L - 09.08.2014

Hieno stoori ja hyviä kuvia!Onneksi olkoon ensimmäisestä lohesta!


KommenttiJazzimus - 01.09.2014

Hieno stoori todellakin, kiva lukea kun on kalamiehillä oikeasti kerrottavaa reissusta :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti