Vaajavirta (Jyväskylän mlk) | 30.8.2014 20:49

KommenttiElmex - 31.08.2014

Koska vuosiluvan omistan niin kävin viikonlopun aikana useaan otteeseen perhostelemassa. Lauantaina noin klo 15 sain n. 36 cm taimenen, pari pienenpää ja yhden n. 20 cm harjuksen. Vapautin kaikki kalat asianmukaisesti.

Sunnuntaina noin klo 12 kävin heittämässä kolmen tunnin session ja tuloksena erittäin laiha 46 cm taimen ja vähän pienempi karkasi. Vapautin kalan asianmukaisesti.

Kommentit

KommenttiFlinStone - 11.09.2014

Jos nostat kalat nurmikolle kuvattavaksi, et ole vapauttanut kaloja asianmukaisesti.


KommenttiElmex - 12.09.2014

Joo en mää tolla "vapautin kalan asianmukaisesti" niin tarkoitin sillä että vapautin kalan koska oli alamittainen enkä sitä että olisin vapauttanut täydellisesti oppikirjan mukaan. Toivottavasti FlinStone saa yönsä nukuttua.:)


KommenttiFlinStone - 14.09.2014

Kyllä saan nukuttua oikein hyvin, mutta noilla saamillasi taimenilla voi tehdä tiukempaa. Kommenttini oli "pistävä" mutta syystäkin, ja erityisesti vielä pistää enemmän ketuttamaan jos asenteesi kalojen käsittelyä kohtaan on noin välinpitämätön. Onneksi Vaajavirta nyt on paikka jossa ei niin ole väliä noilla pienillä kun ei tuolla taimen lisäänny, joten sinänsä hyvä paikka harjoitella istukkailla tuota oikeaoppista oppikirjamaista kalankäsittelyä. Muista jatkossa tämä kuittailu ja korjaa tapasi niin kaikki voittavat. Sillä on oikeasti kalalle väliä käsitteletkö sitä kivillä, varvikossa, hangella vai vedessä.


Kommentti0971 - 06.11.2014

Suosittelen laskemaan ihan vedessä nuo CR kalat, kuvata voi sinnekin.

Ja tiedoksi , miksi näin.

Kalan limapinta eli iho kuivalla kädellä hiekalla haavilla jne. Raapien rikkoutuu ja aiheuttaa todennäköisesti vakavia seuraamuksia ihon tulehduksen vuoksi jos ei kuole niin myös kaikki taudit pääsee rikkoontuneet ihon läpi iskemään helpommin.

Olipa kala poikanen tai suurtaimen, kyllähän se raadoksi muuttuu jos kuivalla rantahiekalla /kalliolla/nurmella jne...pyöritellään vaikka takas veteen tuupataankin.
Kauniita kuvia sinänsä, tosin alamitta ja laihassa kunnossa oleva tammukka ei kauneimmasta päästä. Ehkäpä kostea nurmi ja kastellut kädet nuokin yksilöt kuitenkin pelasti. Hyvä lähtökohta tuo alamittojen laskeminen kasvamaan, siitäpä vuosien mittaan kehkeytyy asenteen muuttuessa kelpo opastajia tuleville polville.
Ottakaamme kritiikki vastaan ilman hernettä nenässä, kaikkea ei muista tohkeissaan ajatella, kuvaa seuraavalla kerralla 3kg taimenen kauniisti veteen vähä niinkuin kysyen, mikä nyt meni oikein;)?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti