Merikarvianjoki (Merikarvia) | 29.10.2014 10:48

Kommenttijore L - 01.11.2014

Keskiviikko aamu, Holmankoski. Aamulla ei heti sadetta ja kelikin kohtuu lämmin. Ensimmäiset pari tuntia meni uittaessa perusottikoneita ilman toimintaa. Jotain mätää tanskanmaalla tms. . mikään ei tuntunut kelpaavan. Onneksi 10 aikaan rupesi satamaan ja hieman myös viileni. Meinasin pakata kamani mutta ajattelin sitten että kastutaan kunnolla ja vaihdoin perhoksi siniseksi hetkeksi nimeämäni virityksen... Se on antanut kivasti kalaa kylmissä oloissa silloin kun muut pettää.

Melko pian siimaa riuhtastiin ja perhoa ruvettiin viemään urakalla. Kala ei käynyt pinnassa ollenkaan ja päättelin vedosta että hieman normikalaa isompi. Aikansa venkoiltuaan otus saatiin rantaan, puntari näytti 3. 5kg. Jo läpimärkänä hyväksyin kohtaloni (onneksi oli välihousut ja fleece-takki alla) ja jatkoin heittelyä. Viidennellä heitolla siimaa riuhdottiin taas. Kala osoittautui heti kirjoksi hypättyään ilmaan. Pienempi mutta kovin raju taistelija. Vaaka pysähty 1.7kg kohdalle. Oli "sinisen hetki"...

Perjantaina olikin jo toinen juttu:vesi oli noussut rajusti ja virtaukset muuttuneet. Jonkin aikaa ilman toimintaa heiteltyäni alkoi aurinko pilkottaa pilvien lomasta joten tumma pois siimasta ja kirkas sneldis tilalle. Valinta osoittautui hyväksi sillä parin heiton päästä tuli kiskaisu ja kiinnittynyt kala päsähti pintaan. Otus ei halunnut antautua ja jäi jurottamaan pohjalle. Pidin jatkuvaa painetta kalalle ja jonkin ajan kuluttua rupesi liikkumaan poikki virran. Ongelmia tuotti kalan voimakas hangoittelu vastavirtaan mutta haaviin joutu sit kumminkin. Ehkä noin 1.5kg... Homma tuntui hiljentyvän ja vedenkorkeus hieman häiritsi joten pillit pussiin tän vkon osalta. Että sellasta...

Kommentit

KommenttiJormaPP - 01.11.2014

Hienoja fisuja ja rapsaa... Löytyikö kalat koskista vai majailiko loppuliuissa/niskoilla/yms. hitaan virran paikoissa. Lisäilehän "sininen hetki" rasiaan ;)


Kommenttijore L - 04.11.2014

Nyt kun on paljon vettä niin useimmat tärpit tulee virran reunoilta..mutta kyllä joistain niskoistakin kalaa tulee,vähän vaihtelee.laitan tohon pari "sinistä hetkeä",enemmän tommosia sade/tumman kelin virityksiä noi tumma siipiset.Aurinkoisen kelin kokosinisiä on tuolla kehitysrasiassa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti