Merikarvianjoki (Merikarvia) | 31.12.2015 19:35

KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 05.01.2016

Vuoden viimeinen kalareissu suuntautui Merikarvianjoelle perhovälineiden kera.

Aamusta puoli ysin maissa aamuhämärissä saavuin Köffille ostamaan kalastuslupaa. Siinä samalla perinteiseen tapaan tuli hörpättyä kupillinen kahvia ja mietittyä mistä aloittaa.

Löysin itseni Puukoskelta. Vettä näytti olevan melko mukavasti, joten siimaksi kellu/3-uppo ja eikun tositoimiin.

Nopeasti parkkipaikan suvanto parilla eri perholla läpi, ei tapahtumia.
Kävelin Puukosken niskalta muutaman sata metriä ylöspäin ja aloitin heittämään mukavasti virtaavaa jokea liikkuen hiljakseen alavirtaan päin. Noin sata metriä ennen Puukosken niskaa tuntui siimassa kopaisu. Vastaisku, ei tarttunut.Samoilta jalansijoilta saman pituisella siimalla uusi heitto ja perhon lipuessa samaan kohtaan missä edellisellä heitolla oli tärppi, nyt tuli napakka kopaisu. Nostin vavan pystyyn ja kiinni oli. Hetken taistelu ja rannalla oli noin puolentoista kilon kirjo. Hieno homma, mietiskelin ja tein laskun loppuun niskalle asti. Vaihdoin vielä toisen värisen perhon ja laskin saman reitin uudelleen, ilman tapahtumia.

Päätin siirtyä Puukosken nuotiopaikalle juomaan termospullosta hieman lämmintä,tein tulet ja paistoin makkarat. Kylläpä maistui.
Vilkaisin puhelimesta kelloa, oho, päivä oli jo yli puolenpäivän. Päätin siirtyä loppupäiväksi Salmelankoskelle.

Auto parkkiin ja vapa kasaan,siimaksi vaihdoin inter/2-uppo/3-uppo compactin. Siinä sitten valitsin vielä perhon ja heittämään. Ekalla laskulla tuli tärppi, mutta ei ottanut toista kertaa. Tein laskun loppuun ja vaihdoin perhoa, uusi lasku, ei tapahtumia. Perhon vaihto,lasku,ei tapahtumia. Vaihtelin vielä pariin otteeseen perhoa ja tein laskuja, mutta ei tärppejä. Pimeäkin alkoi jo laskeutua ja päätin lopetella kalastuksen, olihan vielä pitkä ajomatka kotiin. On se vaan lyhyt tuo valoisa aika keskitalvella...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti