Tammerkoski (Tampere) | 15.2.2017 11:17

KommenttiJepsuli - 16.02.2017

Reissun edeltävänä päivänä aloittelin perhonsidontaa ja muistelin kuinka eräs vesikoholla kalastava miekkonen sanoi, että valkoiseen jääpuikkoon ottaa hyvin taimen, etenkin Tammerkoskella. Noh, materiaalin puitteissa päätin tehdä muutamat liitsit astetta painavammalla kuulalla ja pitkällä perällä. Eteen kiinnitin mustan häkilän kaulukseksi. Aloitin perhon sidonnan tiistaina ja ajattelin että miltä se eka kala tuntuisi itse tehdyssä perhossa. Samalla mietin ärsykevärejä ja miten karvat heiluvat lievästi virtaavassa vedessä. Aikaisemmin mainitsemani mies kertoi että myös harjuksia tavoittaisi nimenomaan siitä samaisesta paikasta.

Aikani ruoskin menemään ja mies sitte sai kalan. En nähny mikä lajike kyseessä mutta oli sopivan kokonen, hän päästi sen takasin jatkamaan matkaansa. aamulla kietasin sumpit naamaan lähdin tallustaan kohti Rossoa hakemaan lupia automaatista. Koskenrannan rantaapitkin kun kävelin katselin virtaavaa vettä näkyisikö tuikkeja tai muita merkkejä kaloista, mutta eipä näkynyt. Vesi virtasi suhteellisen voimakkaasti välikoskessa joten suoriltaan lähdin ylemmäs etsimään rauhallisesti virtaavaa paikkaa. Kun tulin oikeustalon kupeeseen, nortin verran tuijottelin veden pintaa ja mahdollisia tuikkeja. Mutta hiljasta oli, silti oli jatkuvasti kutina että kalaa oli koska edeltävänä päivänä sieltä saatiin kala.

Aluksi ruoskin tyhjää Mustalla liitsillä, kunnes onnistuin saamaan sen pohjaan kiinni, siiman katkeamisen johdosta laitoin pinkin liitsin, muistelin kun katselin videoita youtubessa jossa Eumerin ukkelit testas spintubea joka oli juurikin pinkki, videolla sanottiin että kylmillä vesillä hyvä ja hidasta uittoa. Joten rullausheitolla suoristin siimat ja sen jälkeen nopea vilkaisu olan yli onko takana ketään ja yliola heitto ja tupla vedolla sai perhon lentämään yli puoleen väliin koskea. valutin ja samalla katsoin viereeni kun joku vanhempi herra tuli puhumaan puhelimeen rannalle.

Kunnes yhtäkkiä vapa tärähti ja vastaisku tuli luonnostaan ja sitten alkoi taistelu. Kun sain kalaa lähemmäs huomasin että se oli komean kokoinen harjus. Elämäni ensimmäinen harjus ja vieläpä itse tehdyllä perholla. Kala tuli haaviin asti. Mies vieressä puhui puhelimeen lopetti puhelun hetkeä ennen kun haavitin kalan tuli viereen katsomaan ja kehu että komea kala. Mies otti kunnian ja räpäsäs valokuvan onnellisesta saajasta ja kalasta. Kiitos sille miekkoselle =) Hetken aikaa kun ihailin harjuksen komean väristä purjetta. Sen jälkeen kala takasin haaviin ja siitä takasin koskeen.

Kaikin puolin loistava päivä, upea keli ja harjus =)

Kommentit

Kommenttismey84 - 16.02.2017

Komea kala ja onnittelut ekasta harjuksesta :) Kyllä se itselläkin vielä tänäkin päivänä nostaa hymyn korville kun omatekosella saa kalan ;) vaikka perhokalastusta on tullut kohta 20v harrastettua


KommenttiJepsudd - 01.02.2018

Hieno harjus! Varmasti hienoa saada kalaa perholla jopa talvellakin!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti