Perhokela

Perhokela on monen kalastajan mielestä vain siimavarasto, mutta hyvällä ja huonolla kelalla on suuri ero. Voidaankin sanoa, että hyvää kelaa ei edes huomaa, mutta huonon kelan huomaa ja yleensä negatiivisessa mielessä.

Heittämiseen kela ei juurikaan vaikuta, joten siinä mielessä kelan merkitys ei ole kovinkaan suuri kalastettaessa. Tärkeintä kelassa on se, että se sopii yhteen vavan kanssa, ts. sen AFTM -luokitus on sama kuin vavan.

Kommentti by Cita:

» Kela vaikuttaa heittämiseen sikäli että kelan paino lisää välineiden inertiaa, eli kappaleiden pyrkimystä pysyä lepotilassa (ilmiön huomaa hyvin esim. bussissa seisoessa sen lähtiessä liikkeelle). Vaikuttaa myös vavan värähtelyyn heiton pysäytysvaiheessa, puoleen tai toiseen. Tämä siis teoriaa, ei varsinaista käytännön merkitystä normaaliheittäjälle. »

Nykyään useimmissa keloissa on myös jarru, joka auttaa kalan väsyttämisessä, mutta ilman sitäkin pärjää. Tärkeää niin jarrussa kuin kelassa yleensäkin on sen varmatoimisuus.

Kelojen hinnat vaihtelevat paljon, halvimpia saa noin 50 eurolla ja kalleimmat maksaa yli 500 euroa. Hyviä, toimivia keloja saa alle sadalla eurolla, jos tyytyy hieman karsittuun ulkonäköön.

Perhokela - Loop Graphite
Perhokela - Loop Graphite

Sivua muokattu viimeksi 09.02.2006 17.51.
Muokkaajat mauri, nimetön, puupalikka, MNi, Cita, admin

Katso myös

Aloittelijan välineet Välineet perhovapa AFTM -luokitus Hiekkalaatikko Haukivälineet

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?