Aloittelijalle sopivat perhot

Nämä perhot sopivat hyvin erityisesti perhonsidontaa aloittaville henkilöille. Sidokset ovat helppoja tehdä ja niistä löytyvät hyvät kuvat ja reseptit ja harjoittavat sidontataitoja monipuolisesti.

Helppoudesta huolimatta ne ovat hyviä kalastusperhoja.

Jos olet aloittamassa sitomista, niin kannattaa aluksi treenata sitomista perusperhojen kanssa, jotta perustekniikat tulevat hyviksi. Hyvä idea on myös sitoa samaa perhoa esim. 5-10 kappaletta kerralla ja lopuksi vertailla ensimmäisiä ja viimeisiä sidoksia. Silloin näkee helposti miten sitominen kehittyy.

Lisäksi tehtäessä perhoja sarjassa sitominen nopeutuu, kun tarvittavat materiaalit ovat valmiiksi saatavilla, eikä niitä tarvitse etsiä jokaista perhoa varten erikseen.

Helposti alkuun sidonnassa pääsee myös käymällä sidontakurssilla, joita järjestävät mm. perhokalastusseurat ja -liikkeet.

«Takaisin kategorioihin

Kategorian perhot

Yhteensä 4 perhoa.

Elk Hair Caddis, Ruskea
Elk Hair Caddis, Ruskea

Caddis jäljitelmä, joka toimii läpi kalastuskauden aina kuin caddiksia on liikkeellä. Sidos kelluu hyvin rikkonaisessakin vedessä.

  |   2 kommenttia


Musta zonker
Musta zonker

Hyvin rauhallisessa virrassa uiva streamer. Taimenet kävivät yöllä juuri pinnan alla uitettuun perhoon hanakasti kiinni.

  |   2 kommenttia


Pinkki Crepla-murkku
Pinkki Crepla-murkku

Erittäin helppotekoinen perho. Vaatimattomasta ulkonäöstä huolimatta loistava harriperho, joka kelluu kuin korkki vielä useiden kalojen jälkeen.

  |   7 kommenttia


Red Tag
Red Tag

Monin paikoin luontaisesti käyttäytyvät taimenet syövät tähän perhoon.

  |   49 kommenttiaKommentit

Kommenttitomi.turunen - 04.04.2004

En usko että aloittelijan kannattaisi heti alkuun opetella dubbaamaan. Tulee ekoilla kerroilla aika karmeeta jälkeä (puhun kokemuksen kautta). Mutta toisaalta sen oppii aika nopeasti. No, kunhan on yksinkertainen perho niin kyllä se siitä.


KommenttiVisaK. - 11.04.2004

Tänne voisi lisätä supertinselin. Ei tarvi muuta kun vähän flässiä siipeen ja jos päätä ei osaa puppelityylillä sitoa niin heittää siihen vaikka pätkän bucktailia :)


KommenttiJuhana - 13.05.2004

joo ite oon sitonu koht vuoden ja taidot on kehittyny nopeesti. mun mielest duppaus kannattaisi opetella heti alussa koska se on melkein yks hyödyllisimmistä taidoista perhon sitomisessa.mun mielest tohon listaa voi lisää jonkun jäniksen karva- tai kuulapää nynfin sillä ne on aika helppo sitoa.


Kommenttifishushtaja - 13.05.2004

Laitappa joku perus liitsi tänne. Ne on melko helppoja sidottavia ja kalastavia.


Kommenttipasi_arola - 16.06.2004

Liitsejä ehottomasti tänne, haukiperhoina ne on loistavia. Ja saahan niillä kirjolohiakin. :)


Kommenttipuupalikka - 06.07.2004

Ja tottakai liitseillä saa ahveniakin!


KommenttiKikkara - 08.10.2004

Jos alottelijat osaa tehä tommosia perhoja, kun minäkään en varmaan vielä osaa niin huhhuh!


Kommenttipörhöstelijä1 - 11.01.2005

liitseillähän saa mitä tahansa kalaa kunhan vaan sitoo sopivan kokoiseen koukkuun ja jaksaa yrittää.


Kommentti9 v sitonut - 22.06.2006

kannattaa kyllä aloittaa sidonta nuilla perhoilla ja ennenku ees rupee sitoon nii kannattaa lukee alan kirjoja (nm. oma kokemus)


Kommenttipikkujuso - 07.12.2006

Ja missä zulu viipyy?


KommenttiPalezu - 26.12.2006

Jos multa kysytään nii kyllä noi osaa situa vaikka kuka. Ainakin red tagin. Eka sitomani perho oli red tag, ja viimeisin on tuo kuvassa oleva perho.
/10-vuotias perhonsitoja


KommenttiJeppe15 - 25.01.2007

Tänne voisi lisätä myös perus-coddardin, helppo aloittelijan perho peurankarvan käsittelyä varten :)

P.S. Viimeistelyyn kannattaa käyttää partahöylää!!!


KommenttiJacxe - 02.05.2007

Mielestäni hieman heikkoja valintoja aloittelijalle. Pieneen koukkuun voi olla alussa liian hankala sitoa, joten suosittelisin perus lohiperhoa. Siinä yhdistyy kaikki aloittelijalle tarpeellinen. Runko, siipi, häkilä, runkokierteet, pyrstö ja perä. Eikä tarvitse alussa kovinkaan tarkkaa näperrystä, kun käsissä on hieman isompi koukku koko.


Kommenttiyhrentähren - 25.10.2007

just hyviä perhoja aloittelijalle. tarpeeks yksinkertasii et saa hyvän näkösii ja ei mee montaa minuuttii yhen perhon väkertämiseen. lohiperhois pääsee kyl treenaan kaikkii sidona menetelmii mut alottelijal ei välttämättä kestä hermot siin touhus. kun saa vähässä ajassa paljon aikaan ni fiilis on hyvä ja innostus kasvaa ja sit huomaaki et on koukus :)


KommenttiSoftaaja - 27.05.2008

Helpot CDC-perhot vois pistää. Esim:
http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=4686


Kommenttieemail - 24.10.2011

Larvat ja pupat on kans helppoja sidottavia

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?