Haihunkoski

Lisää kuva

Haihunkoski

Tarpiajoen Haihunkoski sijaitsee aivan Viialan kunnan keskustassa. Koski on vajaan kilometrin pituinen ja virtaa monessa eri uomassa, joten kalastettavaa kyllä riittää. Koski on hyvin kaunis ja virtaa läpi puistomaisen maiseman. Asutustakaan ei ole ihan rannan tuntumassa joten liikkuminen on helppoa, kun ei lähde harhailemaan poluilta.

Koskea ei ole kunnostetty vielä erityisemmin, joitakin kutusoraikkoja on ymmärtääkseni muokattu, mutta suuremmat ovat vasta tulossa. Kuulemma jo ensi vuoden aikana. Kunnostus on kyllä tarpeellinen!

Koski on kuitenkin yllättävän hyvä kalastuskohde ja monet ovat kehuneet kalavarmuutta. Vaikka Koski on monin paikoin suhteellisen rännimäinen niin kaloille tuntuu riittävän asentopaikkoja. Monttuja kyllä on kunhan viitsii päneutua. Kiviä tarvitsisi vielä heitellä takaisin koskeen perkauspenkereistä. Yllättävän monimuotoinen koski vaikka ei kunnostettu.

Useimmiten siiman päässä riuhtoo mukavankokoinen kirjolohi -- nämä tuntuvat viihtyvän koskessa. Taimenenkon voi saada jos kalastelee ahkerasti. Nieriää on myös istutettu, mutta itse en ole saanut yhtään, kuullut kyllä saatavan. Kosken alasuvantoon kuulemma nousee myös kuha ja toutain. Kalaa kyllä on, mutta harmillisesti vielä istutusten varassa. Sähkökalastuksessa kyllä oli löydetty muutamia taimenen poikasia jotka ovat luonnonkantaa=)

Kalaisa monttu maantiesillan alpuolella. Varminpia kirjopaikkoja.
Kalaisa monttu maantiesillan alpuolella. Varminpia kirjopaikkoja.

Päiväkirja

Tiedot & Sijainti

Lähistöllä

Keskustelut