Haihunkoski (Viiala) | 23.6.2005 18:00

Kommenttimianka - 26.06.2005

Pääsin aloittamaan kalastuksen noin klo 18 ja paikalla oli useampi autokunta muitakin kalamiehiä. Paria kalastajaa jututtaessa kävi selväksi, että paikalla useinmiten paljon enemmän kalastajia. Juhannuksen aatonaatto siis selvästikin verottanut kalastajakantaa, onneksi ;)

Kävin ensin vähän parkkipaikan viereisessä uomassa kokeilemassa miten syvää koskessa on ja kiusasin pikkukaloja 15 minuuttia ennenkuin lähdin ylemmäs ja aloitin kalastuksen aikuisten oikeasti. Olin siis koskella ensimmäistä kertaa.

Ensimmäisen 15 minuutin jälkeen länsiuomassa kävi joku isompi (näytti yli kiloiselta) pyörähtämässä, muttei jäänyt muutamaa potkua ja yhtä pinnassa pyörähdystä pidemmäksi aikaa vierailemaan siimani päähän. Vaihdoin perhoa ja yritin uudestaan, mutta turhaahan se oli.

Nousin ylemmäs, pohjapadolle ja jonkin aikaa pommitettuani kohtaa, jossa koski haarautuu, sieltä tärähti taimen siiman päähän. Olin ihan ihmeissäni aluksi, koska kyseessä oli ensimmäinen kunnolla tartutettu mittakala moneen vuoteen.(kalastuskertoja 4 vuoden sisään varmaan 5) Alkupökerryksestä selvittyäni tajusin vetää pullakalan raakana ylös. Laiska kuin mikä. Mittasin sen haaviini tehdyllä mitalla (43 cm) ja laskin elvytyksen jälkeen takaisin. Se jäi kyhjöttämään jalkojeni juureen kunnes liikahdin.

Puolentunnin päästä hieman alempaa, juuri haarautumisen jälkeen länsiuomasta tärähti siiman päähän erittäin pirteä kirjoerkki, joka teki kaikkensa päästäkseen näkemästä rumaa naamaani. Kirjo hyppi ja pomppi ja kiskoi ylävirtaan ja alavirtaan, mutta väsyi loppujen lopuksi aika pian. Haavin kalan ja otin ylös juhannuskalaksi. Tämän jälkeen lähdinkin appivanhemmille saunaan.

Tulin takaisin hieman yhdentoista jälkeen ja paikalla ei enää ollut muita kalastajia. Yöllä ei kuitenkaan enää ollut kuin yksi tapahtuma hieman yhden jälkeen. Tämä tapahtuma olikin sitten pirteä.

Siiman päähän tärähti (jälleen länsiuomasta) kala, jonka tunsin heti suhteellisen pieneksi, mutta kalapa ei antanut koon haitata menoa. Ja mietinkin jälkeenpäin, että jos kala olisi ollu kilon painavampi niin ylös en sitä olisi saanut. Jokatapauksessa kala meni joessa edestakaisin vielä pirteämmin kuin aiempi kirjoerkki. Kalan vihdoin väsyttyä se osoittautui noin 37 senttiseksi taimeneksi. Kala oli antanut kaikkensa vapautensa eteen, sillä jouduin elvyttämään sitä kymmenisen minuuttia.

Pommittelin vielä keksiuomaa maantiesillan alapuolelta, muttei muita tapahtumia kuin pari särkeä ja pari salakkaa.

Kommentit

Kommenttimianka - 26.06.2005

hah, ja kirousvieheitä jäi näemmä sittenkin...

mm. "keksiuomaa"


Kommenttimattivehvilainen - 26.06.2005

Pari viikkoa sitten kävin itse ko. koskella. Tällöin karkuutin yhden uskomattoman pirteän kirren, jolla painoa tuskin oli kahtakaan kiloa ja tunti tästä sain "työvoitoksi" tuommosen oisko kilon kirren. Tapahtumat olivat alemmalla pohjapadolla.


Kommenttimr.vision - 27.06.2005

Paljo luvat maksaa 15v ja mistä niitä saa ,kun en muista?


Kommenttimianka - 27.06.2005

"Kalastuslupia myyvät:
Grilli Torikokki, Viialan Tori, puh. 03-5434 548.
Kalastuslupahinnat:
- aikuiset 10 euroa,
- nuoriso (alle 16 v.) 4 euroa ja
- alle 12-vuotiaat saavat kalastaa huoltajan saaliskiintiöön ilmaiseksi tai lunastaa nuorisoluvan.
Luvalla saa 3 lohikalaa."
(viialan kunnan sivuilta)

Lisäksi ton luvan voi maksaa suoraan tilille.
Tilinumero: 116935-8148
Saaja: Viialan Perhokalastajat Ry

Viestikenttään haluttu alkamisaika esim.
"Kalastuslupa 23.6.05 klo 17.40 alkaen"


Kommenttimr.vision - 28.06.2005

Moneltako tämä grilli aukaisee ja eikö siinä jossain kahvilassa myydä kanssa, mutta se taisi olla vain syksyllä ja saako lupia klo 10 mistään?


Kommenttikerridwen - 28.06.2005

Kannattaa maksaa suoraa tilille niin ei tartte sen enempää ihmetellä. =)


Kommenttikerridwen - 28.06.2005

Oli meinaan ainakin silloin kun miankan kanssa olimme, niin joka paikka kiinni...ELi onneksi oli tilitunnukset mukana, että saatiin lupa.
Luulisin tosin, että se lounaskahvila mistä niitä lupia myös saa (näin meille kerrottiin, mutta emme löytäneet) olevan auki jo aamu kymmeneltä.


Kommenttimr.vision - 29.06.2005

Juu lounaskahvilasta luvat haimme (aivan torin vieressä) ja saaliiksi neljälle jätkälle vain yksi kirjo...Vesi oli kyllä matalalla ja lohikaloja ei paljon näkynyt (lukuun ottamatta yhtä kuollutta ja mätää kirjoa joka ajelehti alas koskea...Muuten hyvä...


Kommenttikerridwen - 29.06.2005

Lienee matala( ja lämmin) vesi karkottanut kalat? Paikkaa kehuskeli useampikin tyyppi kalaisaksi paikaksi.
Kuuleman mukaan sieltä ihan alhaalta nousee paljon kuhaa...ja ylempää padolta sitten lohikaloja.

Täytynnee odottaa sateita ja käydä tsekkaamassa sitten uudelleen miltä tilanne näyttää. =)


KommenttiPerho-Timo - 30.06.2005

Onko tuolla vesi normaalisti noin ruskeaa?


KommenttiEmppu7 - 07.07.2005

Tuo kuollut ja mätä kirjolohi on malliesimerkki siitä, ettei lämpimän veden aikana kannata kaloja vapauttaa, silkkaa eläinrääkkäystä.
Matalasta ja lämpimästä vedestä kalat katoavat takuuvarmasti, Haihun tapaisen paikan paras aika on touko-kesäkuu, muulloin kalaton.


Kommenttimianka - 07.07.2005

Jep. tai sitten täytyy todella pitää huoli, että kala tosiaan elpyy. Niinkuin tein molempien taimenien tapauksessa. Varsinkin jälkimmäistä elvytin huolella niin kauan, että voin olla varma, että se selviytyy. Olkoonkin, että siihen meni hieman yli 10 minuuttia...


Kommenttiwishman - 07.07.2005

Minkäläinen tilanne siellä on nyt?? ku ajattelin mennä sunnuntaina kalastelee sinne päin.... onko veden korkeus minkälainen...?? kannattaako mennä???

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti