Haihunkoski (Viiala) | 16.7.2005 19:00

KommenttiMikkoT - 17.07.2005

Toivottomat oli olosuhteet, kyllähän se tiedettiin kun reissuun lähdettiin. Hiljaiseksi kuitenkin veti kun vesi oli vielä matalammalla ja vielä lämpimämpää kuin olimme odottaneet. Yritettävä kuitenkin oli. Olihan meillä aikaisempiakin kokemuksia näin alhaisesta vedenkorkeudesta kyseiseltä koskelta, tosin syksyllä jolloin vesi oli jo viilentynyt. Vesikin oli Haihunkosken mittapuun mukaan kirkasta ja sääkin oli helteiseen ilmaan nähden hyvä. Ukkosenuhkainen ja sateennuhruinen, vettä tosin ei tullut kuin muutama pisara. Mutta kuten arvata saattaa, koski veti nopeasti nöyräksi. Kaveri sentään karkuutti kalan, joka saatoi olla kirjolohi, lisäksi hän sai reilun kilon säyneen. Itse sain parin ahvenen, särjen ja säyneen lisäksi noin 15 cm:n taimenen. Ilmeisesti pienpoikasena istutetun. Kertooka joku, joka tietää, että tehdäänkö koskeen nykyään pienpoikasistutuksia.

Kommentit

KommenttiJapi - 18.07.2005

Haihunkoskeen ei ole istutettu taimenta pienpoikasena, joten joen oma kasvatti on kyseessä. Siis istareiden jälkeläisiä.


KommenttiPerho-Timo - 18.07.2005

En ihmettele kyllä yhtään saalittomuutta. Kyllä näyttää meinaa tosi haasteelliselta paikalta kalastaa ja varsinkin lämpimän veden aikaan. Haasteessa on kyllä oma viettinsä, sillä kalan tartuttaminen ja ylös saaminen tuntuu varsin mukavalta muutaman tunnin vaivannäön jälkeen. Näin minä ainakin ajattelen... Mitäs muut kalamiehet tuumaa?


KommenttiStreamer - 18.07.2005

oot kalastanu 2h tyhjää ja sitten saat mittakalan niin mikäs sen mukavampaa! =)


Kommenttipst - 18.07.2005

Niin, tai jos kyse on lohenkalastuksesta niin kun olet kalastanut 2 vuotta tyhjää ja sitten saat mittakalan...


Kommenttiaapee - 20.07.2005

Joessa on aina kalaa, vaikka vesi olisi matalalla ja lämmintä. Jos kala ei ole aktiivinen joutuu vain kalastamaan tosi tarkasti. Kirjoille ja muille istaripullamössöille homma toimii aika mukavasti. Luonnontaimenia kalastettaessa kala ei anna montaa mahdollisuutta heittää perhoa nenän eteen. Jos luonnonkanta aktivoituu, hetki menee yleensä ohi puolessa tunnissa (yleensä yöllä). Yksi hyvä konsti on päivystää kosken niskalla josko järvestä laskeutuisi taneja syönnökselle. Matalan ja lämpimän veden aikaan myös eksootisemmat perhokalat kuten suuret säyneet laskeutuvat yöllä parvessa niskalle syömään. Oma ennätys neljä yli 1.5 kg samasta parvesta puoleen tuntiin (isoin 1.9 kg).


Kommenttiqwqw - 22.07.2005

Mistähän järvestä Haihuun laskeutuisi taimenia?
Yläpuolella on vain matala ja lämminvesinen Tarpianjoki.
Kyllä se on niin että kuumalla kelillä kalat lähtee Vanajaan ja (ehkä) vesien viilettyä takaisin.
Nyt pitää kalastaa pohjoisessa tai nauttia terassilla, kalastus on turhaa matalissa pienissä koskissa.


Kommenttiaapee - 22.07.2005

Joo... minun moka. Kirjoitin vain yleisessä mielessä mille tahansa joelle vastaten lähinnä Perho-Timolle.

qwqw:lle

Kalastaa kannattaa aina. Joessa on aina kalaa. Ellei sitten kyseessä ole koski, jossa on vettä vain 10 cm. Omien kokemuksieni mukaan huonolla vedellä viimeisen päälle viritetyt hyönteisjäljitelmät toimivat parhaiten. Tarkoitan tässä nyt pupat/larvat/pintikset kokoluokkaa 12-16. Pari iltaa saattaa mennä tyhjää, mutta usein palkinto odottaa. Pohjahaavilla kannattaa vetää joelle mennessä näytteet, että näkee mitä mönkijää siellä pohjalla menee (koko ja väritys).

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti