Haihunkoski (Viiala) | 10.9.2005 10:15

KommenttiVisaK. - 10.09.2005

Toista kertaa Haihulla, koskihan oli ihan vääränään kalaa :)

Kalastin ensiksi turbiinimontun ja siltamontun, tuloksena yksi alamittainen taimen. Tämän jälkeen lähdin koluamaan läntisimmän sivu-uoman. Olin edennyt koko uoman alhaalta ylös, kunnes aivan uoman yläpäästä tämmäsi ensimmäinen kirjo kiven takaa. Mukaan.

Vietyäni kalan kylmään siirryin ylävirran puolelle pohjapatojen luokse. Eräästä hyvännäköisestä montusta heti pirteä kala kiinni, mutta pääsi, en päässyt näkemään. Kuitenkin heti perään vapa taipui ihan mukavasti ja kiivaan tappelun jälkeen pussitin 2,4 kiloisen kirjolohen. Mukaan.

Taas vietyäni kalan autolle jatkoin samalla alueella kalastusta. Menin alemman pohjapadon päälle, josta sain hetken päästä 53cm kirjolohen, jonka päästin takaisin. Pari tärppiä oli sillä välillä, jonka aikana kuljin toiseen päähän pohjapatoa. Toisesta päästä sain aivan rannan läheltä tärpin ja seuraavalla heitolla oli kala kiinni. Pirteä fisu, veti sivuperukkeen johonkin kiveen kiinni ja häipyi. Onpas tänään paljon tapahtumia.

Alaspäin siirtyessäni ei kummempia ollut ennenkuin saavuin 2,4 kiloisen ottipaikalle, naps, kala kiinni. Jälleen n.50cm kirjo ja c&r. Tämän jälkeen lähdin itsekin syömään, jonka jälkeen oli tarkoitus koluta koski, sillalta loppuliukuun asti.

Niin tein, mutta se ei tuottanut mitään. Joten takaisin ottimestoille. Mutta eipä sieltäkään nyt mitään ylös asti löytynyt, pelkkiä tällejä. Kävin takomassa ylemmän pohjapadon alapuolen, ilman merkittäviä tapahtumia, samoin alemman pohjapadon. Pohja oli kyllä innokas viemään perhoja.

Saavuttuani jälleen ottipaikan tasalle, heitin huvikseni kerran erääseen aivan mitättömän näköiseen koloon, no eiköhän heti kala kiinni. Heti kymmenen metrin syöksy erään saarekkeen taakse, ja olihan muuten työ saada kala sieltä takaisin kun siimakin kulki ties mistä rehujen välistä. Sain kumminkin sen viereeni, josta sen vapautin. Joku puolimetrinen.

Jälleen hotspotilla. Pikku hetki ja samankokoinen kala kiinni. Tämän kalan otin mukaan. Katsoin parhaaksi antaa alueen rauhoittua "aika kauan" ja lähdin sivu-uomille. Sieltä tuloksena 3 pientä taimenta.

Huippupaikka oli saanut rauhoittua jo reilusti yli tunnin ja ajattelin mennä sen taas kopaisemaan. Seuraavaan varttiin mahtui paljon. Lähes heti normikokoisen karkuutus, hetken aikaa heittelyä. Pam, ei jäänyt. Hetki heittelyä. Pam, ei taaskaan. Taas pakko viskoa lisää, no, se kannatti, seuraava pam jäi kiinni. Todella voimakas oli tämä kala, monta minuuttia sai vääntää ennenkuin sain sen haaviin. Haaviin punnittuna painoksi tuli n.2,15 kiloa. Takaisin pulikoimaan.

Tämän jälkeen olin jo melko kypsä ja merkittävämpiä tapahtumia ei ollut, tosin tuli siellä koskessa kerran pulpattua. Lähdimme koskelta pois jo ennen viittä. Todella mukava reissu kaikin puolin, ainakin väsytettävää koskessa tuntui riittävän todella hyvin.

Kommentit

KommenttiAkkis69 - 10.09.2005

Kylläpä on komeita kaloja. Sulla oli vähän parempi reissu kun mulla Kynäsjoelle. Pitääpä joskus lähteä käymään.


KommenttiTemeus - 10.09.2005

nättejä kaloja , varsinkin tuo jälkemmäinen! läski ku mikäkin porsas :) onnea


Kommenttimr.vision - 10.09.2005

Mikäs pelitti parhaiten?Täytynee lähtee tässä joku päivä käymään..kun tuolla ei rauhoitusta ole..paitsi että kahlata ei saa kuin pohjapadolla.


KommenttiVisaK. - 10.09.2005

Parhaiten tuntui toimivan mustat striimerit ja oranssit liitsit. 6-8 koon mustilla zonkereilla tuli 3 kalaa, isolla mustalla liitsillä yksi, mustalla marabousiipisellä striimerillä yksi ja oranssilla liitsillä kaksi. Taimenilla samat sudit.


Kommenttikjmakela - 10.09.2005

Kaikesta päätellen onnistunut reissu;)
Onneksi se ei ole aina noin helppoa tuolla Haihulla,
viikko sitten poikkesin ja keskityin vain kirjolohen kalastukseen, perhoina kirkkaan väriset streamerit ja liitsit, ei yhtään kirjoa mutta yksi taimen erehtyi kelt/or. liitsiin tuosta samaisesta sivu uomasta. Paikalla ollut koneonki mies kyllä veti kiintiöt täyteen kirjolohia, vaan perhot ei kelvannut. Se on omalaatuinen tuo kirjolohen sielunelämä.;)


Kommenttiepa - 10.09.2005

jaaha visakin on päätynyt sageen ;)


Kommenttiperza - 11.09.2005

Aika likaiselta näyttää tuo sivu-uoman vesi.
Kuinkas syvää tuolla muuten on kun näyttää jotenkin vaan niin todella matalalta?
Komeita kaloja!


KommenttiVisaK. - 11.09.2005

Kyllä olen tyytyväinen reissuun, pitkään aikaan en ole mistään noin hyvin kalaa saanut. Tosin siihen taisi vaikuttaa myös se, että koko aamupäivän sain kalastella lähes rauhassa yläosaa. Vasta kolmen jälkeen sinne alkoi enemmän porukkaa lappamaan. Tosin eivät hekään näyttäneet kertaakaan tuota hotspottia tykittävän :)

Paikassa ei kyllä mitään muuta vikaa ole kuin tuo veden väri, muuten todella viihtyisä ja laaja paikka. Vettä kyllä löytyy monin paikoin todella paksusti. Tuli hiukan harhailtua tuolla yläosalla ja löytyihän sieltä muutamia todella syviäkin monttuja (vesi reilusti yli navan).


Kävi muuten yhdessä vaiheessa aika hauska juttu kun virvoin alemmalla pohjapadolla. Heitellessäni siinä huomasin yhtäkkiä telkän pullahtavan jostain syvyyksistä pintaan aivan siimani lähellä. Ajattelin kuitenkin kalastaa heiton rauhassa loppuun. No telkkähän se päätti kuitenkin heti sukeltaa ja eiköhän samantien vapa taipunut. Arvatkaa pelästyinkö! Saman tien sinkoutui vedestä ilmaankin. Mutta huh, olihan sillä sentään evät siipien paikalla! ;) Telkkä taisi nähdä rimpuilevan kalan veden alla, lähti nimittäin aika haipakkaa alavirtaan tapauksen jälkeen ;)


KommenttiSamiKeskinen - 11.09.2005

Eikää okkaan ku hyvä säkä käyny sullakin siinä tilanteessa.


Kommenttikirjozuho - 11.09.2005

testasikko pienempiä perhoja yhtään, entä kävikkö ollenkaan alhaalla...


KommenttiVisaK. - 11.09.2005

En yrittäny #12 liitsiä pienemmillä ollenkaan. Kyllä kalastin koko alueen. Alhaalla näkyi jonkin verran pinta-ajoa, taisivat olla tounaita tai taimenia.


KommenttiSplize - 11.09.2005

Tuola ei vissiin ole kirjolohelle alamittaa? Tai ainakin niin jostain muistan lukeneeni, ja sais kalastaa taimenen rauhotusaikanakin kunhan päästää saadut taimenet pois.


KommenttiAulis - 12.09.2005

Kirjolohelle ei ole määrätty mitään lakisääteistä alamittaa...


KommenttiLpg - 12.09.2005

paitsi merikarvianjoes on 40 sentin alamitta myös kirjolohelle, eli poikkeuksiakin löytyy..


KommenttiRami - 12.09.2005

Lpg merikarvialla ei ole kirjolohelle alamittaa.
Mutta et täysin väärässä ole sillä kyllä vielä viime kaudella oli alamitta.


KommenttiPerho-Timo - 12.09.2005

Upee möhköfantti toi 2,4 kiloinen. ;) Onnea!


KommenttiLpg - 12.09.2005 (Muokattu 12.9, 21:36)

Ai sori, mutta pointtini oli tosiaan että poikkeuksiakin löytyy.. :)


KommenttiLexa - 14.09.2005

kyllä tällä koskella on rauhotus ihan normaalisti.


KommenttiJapi - 14.09.2005

Ei ole ihan "normaalisti".

HAIHUNKOKSELLA TAIMENEN SYYSRAUHOITUS 11.9.-15.11.
KOSKELLA SAA KALASTAA KO. AIKANA, MUTTA SAALIIKSI SAADUT TAIMENET ON VAPAUTETTAVA.

T. VIIALAN PERHOKALASTAJAT R.Y.


KommenttiVision 79 - 16.09.2005

Toi Haihu on kyllä hyvä paikka.. Itte en juuri etelä-Suomessa muualla enään nykyään käykkään.. onhan se joen vesi aika "humuspitoista", mutta omaa kalastustani se ei haittaa.. Kalaa myös löytyy aina vesitilanteesta riippumatta.. Noita yli kaks kilosia kaloja tavottaa ainakin perholla joesta todella hyvin ja ne on aika kovia pistämään hanttiin.. Tuohon rauhoitukseen lisäisin vielä sen, että kahlaaminen joella on kielletty 11.9-31.5 välisenä aikana pois lukien pohjapadot joen yläosassa.. Näille kohdille on laitettu kyllä selkeät opasteet..


Kommenttinimetön - 16.09.2005

iso kala oliko hieno tunne kun nostit sitä maihin


Kommenttipeltzi - 22.09.2005

millos visa tuut taas lohenrenkaalle?? ilmoitas jussille ja mulle niin tullaan samalla käymään


Kommenttimata - 26.09.2005 (Muokattu 26.9, 15:59)

Tuli testattua Haihunkoski viime viikon torstaina. Saaliiksi tuli 45 cm taimen ja 1 kg hauki. Molemmat jatkavat elämäänsä koskessa. Lisäksi vielä yksi taimen pääsi karkuun. Taimenet iskivät oranssiin leech:iin ja hauki tinseliin.

Mukava paikka, vesi oli vaan ilmeisesti aika alhaalla. Kaikissa uomissa tosin oli vettä. Kirjoja en nähnyt koko iltana.


KommenttiVision79 - 27.09.2005

Matalle: Jos taimen pitoisesta vesistöstä saa hauen se kannattaisi ottaa ylös eikä päästää sitä takaisin.. Varsinkin haihulla jossa koe kalastuksen tuloksena kuulemani mukaan on ollut luonnon kutuisia taimenen poikasia..


Kommenttimata - 27.09.2005

Oikeassa olet ja näin yleensä teenkin, nyt vain kävi silleen, että kun olin saanut hauen rannalle, se päätti itse lähteä siitä mäkeen. Omaa huolimattomuutta ja ei tule toistumaan :)


KommenttiVision79 - 27.09.2005

No sattuuhan sitä =) Mutta itseäni todella "ärsyttää" se, että isojakin haukia päästetään takaisin jokiin joissa on ainakin jonkin verran omaa taimenen poikas tuotantoa.. Vaikka eihän se ainoa ongelma ole luonnon taimenten kohdalla..

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti