Pitkäkoski (Vantaa) | 9.5.2006 15:00

Kommenttihexen - 09.05.2006

Kolmas kerta Pitkiksellä tänä vuonna.
Perhot laskeutuivat sameaan Pitkäkosken veteen n. klo 15.00.
Aloitimme kalastuksen kosken keskiosilta. Omaan onkeeni olin viritänyt talvella kyhäämäni keltaisen tinseli putkiperhon ja Tsipide aloitti kalastuksen (normaalisti) putkiliitsillä.

Heittelimme aikamme erästä niskaa kahdestaan, kunnes paikalle tuli lisää kalastajia. Tsipide katsoi parhaaksi suunnata alavirtaan, mutta itse päätin vielä kokeilla niskaa, se kun näytti niin varmalta ottipaikalta. Olin tahkonnut paikan jo puhki, kunnes päätin heittää viellä kerran varmuuden vuoksi. Perho laskeutui aivan niskan imuun, siiman korjaus alavirran puolella ja kädellä siimaa sisään vauhdilla...tämä oli liikaa niskapaikan vahdille. Kala nousi perho suussa pintaan räpiköimään ajautuen niskalta koskeen. Räpiköinnistä päätellen ajattelin sen olevan kirjolohi. Hetken aikaa se virrassa jumputti, kunnes siima löystyi. Irtipääsemisen syy jäi epäselväksi...

Tämän jälkeen lähdin alavirtaa katsomaan missä Tsipide jo viiletti. Alhaalla nautimme leivät, jonka jälkeen jatkoimme kalastamista. Kaloista ei vähään aikaan kuulunut mitään, kunnes erään kiven takaa sain jälleen kerran keltaiseen putkiperhoon tärpin. Kala nousi samanlailla pintaa räpiköimään kuin edellinenkin kala ja luulin sen olevan kirjolohi. Kala oli jotenkin väsyneen oloinen ja se antautui laiskan taistelun jälkeen. Rantauttamisen yhteydessä kala osoittautui taimeneksi (50 cm). Vaikka kala oli kohtalaisen kirkas, uskon sen olevan talvikko laihasta kunnosta ja kuluneesta peräevästä päätellen. Pari kuvaa kalasta ja elvytyksen jälkeen takaisin veteen.

Heittelimme vielä koskiosan alas asti, mutta muuta tapahtumaa emme saaneet. Muita kalastajia oli koskella n. 11 meidän lisäksi. Veden pinta oli laskenut hieman edellis kerrasta. Veden väri oli pysynyt ennallaan.

Kommentit

KommenttiMnM - 10.05.2006

Saivatko muut kalastelijat mitään?


KommenttiVieraana - 10.05.2006

Ihan mukavan näköinen taimen, laiha on kyllä kuin mikä. Pitkäkoski on nykyään aika rasittava paikka kalastaa, kun porukalla ei ole minkään laista koski etikettiä. Tyypit kahlaa ihan surutta toisen kalastajan alapuolelle siimojen eteen.. Ei tartte enää siitä kohtaa kalastaa kun kahlaillaan, siinäkin olisi voinu odottaa pari minuuttia ja kahlata toisen kalastajan selän takaa:( Toivottavasti kaikki tämän saitin lukijat perehtyy koskilla vallitseviin etikettisääntöihin ja ainakin käyttäisivät sitä maalaisjärkeä:(


KommenttiSmirgeli_89 - 10.05.2006 (Muokattu 10.5, 15:37)

miten muuten toi kahlaus sään tö menee tuolla pitkäkoskella epäilen vähän ettei sais kahlata ennen 15 päivä kesäkuuta..en oo kyllä varma


Kommenttimarkusbo - 10.05.2006

Itsekkin kävin pitkiksellä eilen kalassa. Saaliksi tuli vain yksi alamittainen taimen. Muuten koski tuntuu vieläkin aika tyhjältä, kun huomasin, että mato-onkijatkin jäivät saalitta.


Kommenttikoppo - 10.05.2006

Muuten miksiköhän kyseiseen koskeen ei ole vieläkään tullut salakkaa ja ahventa?


Kommenttimianka - 10.05.2006

Kyllä minä ainakin pitkikseltä viime vuonna sain ahvenia. Vai tarkoitatko ettei tänä vuonna ole ollut?


Kommenttikoppo - 10.05.2006

Joo, eli en ole vielä tänä vuonna törmännyt ahveneen tai salakkaan koskella.


Kommenttitsipide - 10.05.2006

Jotkut pojat eilen kisko pikkukaloja...En vaan nähny, että mitä! :)


KommenttiMELA - 10.05.2006

onko teillä tsipiden kanssa radio puhelin keskusteluita koskella?:D kätevää...


Kommenttihexen - 10.05.2006

Joo onhan meillä.
Kyllä toi on ihan näppärä tapa pitää yhteyksi joella. Noi puhelimet on halppikset gigantista, mutta ne on toiminut ihan OK. Tona päivävä tais se eka kala päästä irti, kun räpläsin puhelinta.....


KommenttiAki Janatuinen - 11.05.2006

Ihan noin sivuhuomautuksena, ei siis mitenkään kenellekään suoranaisesti, näin keväämmällä kannattaa vielä kiertää ne soraikot kahlatessa koska poikaset eivät ihan vielä ole kuoriutuneet. Eli siis omastakin puolesta koskilla voi hyvin kahlata kunhan tiedostaa missä ne soraikot sijaitsevat ja pyrkii välttämään niitä ettei syksyn aherrus mene itse kunkin jalkojen alla hukkaan.

Taimenhan oli ihan nätti talvikko joka toivottavasti matkaa kohta takaisin mereen palatatakseen toivottavasti jälleen kudulle. Onnittelut saamamiehelle!


KommenttiMELA - 11.05.2006

hehe...on se vaan nykyaikaa ku on radio puhelimet kalassaki...:D muuten mitä perhoja oot käyttäny tuolla,hexen?


Kommenttitsipide - 11.05.2006

Onhan nuo puhelimet ihan kätsyt! Lue aikasempia raportteja, minun tai hexenin kirjoittamia...siellä näkyy perhot mitä käytetään! :)


KommenttiMELA - 13.05.2006

juu..niin ajattelinkin.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti