Pitkäkoski

Lisää kuva
Pitkäkoski sijaitsee Helsingin ja Vantaan rajalla Keskuspuiston siimeksessä. Pitkäkosken alue on suojeltu, joten rannoilla kulkemisessa tulee varo turhaan vahingoittamasta kasvillisuutta.

Pitkäkoskelle pääsee helposti autolla ajamalle Pitkäkosken ulkoilumajalla, josta on lyhyt matka joen ylittävälle sillalle. Sillan yläpuolella on hitaampaa virtaa ja pieni koski, jonka seutuvilta tavoittaa usein kirjolohia.

Sillan alapuolelta alkaa pitkä koskijakso, jossa riittää kalastettavaa pitkäksi aikaa. Joessa on muutamia oivallisia pooleja pintaperhosteluun ja kovemmassa virrassa kannattaa koettaa vaikkapa pientä kuulapää pupaa tai värikästä stremeriä, koska joen vesi on humuksen värjäämää.

Kosken lopussa joki jakautuu useampaan uomaan ja nämä uomat kannattaa tarkistaa, koska niiden montuissa lymyilee usein kaloja. Aivan kosken loppuliussa on kirjolohille mieluisaa aluetta.

Kirjolohien lisäksi koskessa on taimenia, jotka kannattaa aina laskea takaisin kasvamaan ja lisääntymään. Satunnaisesti alueella on myös harjusta, joka sopivalla hetkellä nappaa mukavasti pinturiin.

Syksyllä koskeen nousee myös merestä lohta ja taimenta, mutta niiden koukkuun saaminen on vaikeaa, mutta ainahan kannattaa yrittää.

Pitkäkoski korkean veden aikaan keväällä
Pitkäkoski korkean veden aikaan keväällä

Kaunista maisemaa
Kaunista maisemaa

Päiväkirja

Tiedot & Sijainti

Lähistöllä

Keskustelut