Haihunkoski (Viiala) | 9.9.2006 17:20

Kommenttibaldie - 09.09.2006

Töiden aikas hirvvee kiire Viialaan, kun toi pimeys lankee niin aikasin tällä leveysasteella.

Huhun olin kuullut, että tankkiauto oli käynyt tällä viikolla, mutta se ei paikan valintaan kyllä vaikuttanut. Vesi oli noussut jonkin verran, vaikka sitä oli vieläkin vähän.

Laitoin vermeet kasaan autolla ja sitaisin perukkeeseen vaalean Tsekkilarvan. Pienen puusillan alta aloin laskemaan siimoja ja kohta näinkin jonkun muljahtavan perhon vieressä. Muutamat laskut siihen saumaan ja oli kiinni. Tietysti haavi oli jossain 15m takana, joten varovasti uittelin kalaa, joka näytti täpläkylkensä pian. Hyvä olo hiipi puseroon, olihan tulossa ensimmäinen mitta taneni. Viitisen minuuttia uittelin kalaa, joka ei kovin innokas ollut syöksyileen ja vedin kalan hitaasti kiven viereen, jolla seisoin. Vedestä nousi hyvä kuntoisen näköinen taimen, jolla mittaa oli 43cm ja painoa 950g. Kala lähti mukaan, olihan se eka mitallinen tane.

Kysyttiin muuten ekaa kertaa kalastusluvat elämäni aikana, joten nekin oli kannattanut maksaa.

Loppuillasta muutamaa ohilyöntiä enempää ei tapahtumia ollut, jos ei lasketa mukaan särkiä ja säynäviä.

Kommentit

Kommenttionnen onkija - 10.09.2006

minkälainen paikka on tuo haihunkoski kun asun noin 25km päässä niin voisi joskus käväistä :D


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 10.09.2006

Haihunkoski on sameavetinen pienimuotoinen paikka. Pärjää mainiosti kevyillä vehkeillä,eikä tarvi heittää pitkiä heittoja. Joki(puro) haarautuu parhaimmillaan kolmeen eri uomaan joista kaikista on mahdollisuus saada saalista,mikäli vaan vettä on riittävästi.
Mielestäni ihan mukava paikka jos ei samea vesi haittaa. Lupa tais olla 8e kun viimeksi kävin. Saaliiksi voi saada kirjoa,taimenta,nieriää ja isoja toutaimia keväällä ja alkukesästä.Eivät ehkä niinkään ruokakaloja noi toutaimet mutta antavat kovan vastuksen.


Kommenttikirjo89 - 10.09.2006

Onnea ensimmäisestä mittatanesta :) Olis itellä tarkotus mennä syyslomalla kopaseen sama paikka ekaa kertaa ko sinnepäin oon tulossa, kun eikös tuolla saa kalastaa kirjolohta taimenen kuturauhoituksen aikana??


Kommenttikirjo89 - 10.09.2006

Ja tuota oisko kellään antaa minkäänlaisia vinkkejä ottipaikoista vai ovatko helposti havaittavissa? :)


KommenttioZo - 10.09.2006

Oisko baldie kuvaa myös Haihun vesitilanteesta?


Kommenttibaldie - 11.09.2006

Jäi ottamatta se kuva vedestä, mutta kyllä siellä uittelee aika hyvin kevyitä larvoja, kuulapäitä jne. Oikeestaan just tällä hetkellä näkee hyvin monttupaikat, vaikka niitä ei entuudestaan tietäisi. Kiviä pitkin pääsee myös erittäin moneen paikkaan kopistaan kivien taustoja.
Onko kukaan koskaan saanu kaloja sieltä rautatiesillan korkeudelta ja siitä 100m alaspäin, siellä meinaan pari hyvää pohjapato niskaa?


KommenttiSplize - 19.09.2006

Pohjapadolla kyllä on ollut toimintaa, tänäkin kesänä. Muutama monttu jossa usein on kala.
Vesi ollut matalalla viime kesään verrattuna, ja jokseenkin loppuliuku on erilainen kuin viime kesänä, koskessa vettä ei riitä paljoa mutta alhaalla vettä on enemmän kuin viime kesänä, muutamat kivet ei näy ollenkaan. Johtunee järven pinnan korkeudesta.


Kommenttifly - 04.03.2008

Perho joka söi lohikaloja:lle tiedoksi, että koski haarautuu parhaillaan neljään eri uomaan :D tosin yhtä uomaa, joka virtaa käytännössä koko kosken yksin omassa uomassa, ei kalasteta juuri lainkaan :D:D


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 04.03.2008

Ok,hyvä että oikaisit asian.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti