Haihunkoski (Viiala) | 28.9.2008 08:00

KommenttiDustin - 29.09.2008

Tuli käytyä taasen junalla haihulla. 7.32 Lähti juna, ja kahdeksan jälkeen olin jo huiskimassa. Pari autollista oli jo ehtinyt ennen minua virpomaan ja huiskimaan, kuitenkin olivat tuolloin saaliitta. Aamupäivän aikana porukka lisääntyi reilusti: parhaimmillaan kahdeksan autoa parkissa. Joten ryysistä oli. Ja kuulemma lauantaina oli porukkaa ollut vielä enemmän. Lopulta totesin kalojen häiriintyneen sen verran pahasti piiskaajista sekä tuulen tiputtelemista lehdistä, jotta lähdin kotiin.

Saalis jäi pariin varoivaiseen tärppiin ja muutamaan pintakäyntiin alaosuudella. Yhden kirjon näin aamun aikana nostettavan ylös ja lisäksi kuulin, että oli pari taimenta saatu.

Muutamia ruskakuvia sain kuitenkin kotiin vietäväksi.

Hieman laittoi miettimään tuo haihunkosken kalastajakiintiöpolitiikka, tai oikeastaan se, kun sitä ei ole. Varsinkin viikonloput taitavat olla aika täyteen buukattuja näin syssyllä.

Väkeä oli kun pipoo, vesi alhaalla, mutta onneksi kuitenkin taimenen syysrauhoitus on päällä, joten ei taimenen kutupuuhat pääse häiriintymään.;)

Noh, empä tiiä..

Kommentit

KommenttiVision79 - 29.09.2008 (Muokattu 29.9, 18:09)

Joo, no ei tuo porukan määrä itseäni ole juurikaan vuosien mittaan haitannu, kalastaan on päässy paikkoihin johon on halunnu ja porukka liikkuu ihan mukavasti ja kaloja on koko kosken alueella... Saalis jäi vähän ihmetyttämään lauantaina revittiin kalaa oikein urakalla, mutta omaan silmään osui kyllä joidenkin kohdalla se kosken luvun (en kyl ittekkään mikään mestari kyl ole) taidon puute eli mistä syksysin kalat löytää (joillekkin aika mysteeri, itte sain esim. kuudella heitolla neljä kirbelttiä)!! Enkä siis kohdista tätä sinuun vaan lauantain kalastajiin... Joo toi "saostus kaivo" mikälie sielä haisee...


Kommenttijuhagy - 29.09.2008

Jepa jepa, itekkin olin eilen siellä muiden innokkaiden kalastajien seurana. Hiljaista oli saaliiden suhteen koko kosken matkalla. No me emme lannistu tästä.. syksy jatkuu ja kalakelit myös.


KommenttiTanemies - 30.09.2008

Hyvä että happeninkii on ollu.Eiku särkiä ja salakoita nymfaamaan!


Kommenttijuju1 - 30.09.2008

Sunnuntaina oli kans ihan mukavasti miehitetty, 5autoa parkkiksella. Saaliina n.1kg taimen maantiesillan alta, ja n.1,5kg 20metriä alempaa. Mukava kelikin oli, jos kovia tuulenpuuskia ei lasketa. Eräs isäntä kertoi kirbeliäkin tulleen, eli sopivasti kalaakin on!


KommenttiDustin - 01.10.2008

Sunnuntaista tämäkin reissukertomus kertoo..


KommenttiVision79 - 01.10.2008

Juu, tänään käväsin siimat oikomassa illalla ja kirjoja tuntuu olevan, pojat tais kalastaa väärästä paikasta sen verran monta niitä "mun ottipaikalla" pyöri.. :) :)


Kommenttijuju1 - 04.10.2008

No onkos sällit käynyt haihulla? Muuta kuin vision TAAS kirbelttejä koijjaamassa=)?


KommenttiVision79 - 05.10.2008

Joo kaveri käväs lauantaina muutaman tunnin ja kaks kirbelttiä oli saanu, muita kaloja ei ollu nähny saatavan siihen mennessä ku lähti, täytyy käydä viikolla poikkeemassa jos yhen sais.. :)


Kommenttifly - 18.10.2008

Eilen olin muutaman tunnin Haihussa. Kolme alamittasta (n. 25cm) taimenta tuli ja yks isompi iski ohi. :)


KommenttiVision79 - 20.10.2008

Joo ittekin lauantaina poikkesin ja muutaman mitta taimenen vapautin ja karkuutin ensin n. puolentoista kilon ja sit n. kolmen kilon kirbelit, varsinkin jälkimmäinen jäi harmittamaan, mutta minkäs teet, pieni perho isohko kala...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti